Od žičare se ne odustaje

Od žičare se ne odustaje

Želja brojnih stanovnika Zagreba, možda će ipak biti ispunjena i na omiljeno Sljeme moći će ići žičarom.

– Žičara je i dalje jedan od prioritetnih projekata u gradu Zagrebu. Ravnamo se naravno prema onome što kažu Zagrepčani. Zagrepčani su sami istaknuli žičaru kao prvi prioritet u pogledu kapitalne infrastrukture u gradu Zagrebu i obaveza je nas u gradskoj upravi da učinimo sve kako bi se realizirao projekt izgradnje nove žičare na Sljeme.- rekla je Sandra Švaljek.

Žičara na Sljeme ne prevozi građane od 2007. godine,  nakon kvara na elektromotoru za koji je procijenjeno da je neisplativ za saniranje. U tijeku su pripreme za izgradnju nove sljemenske žičare.

– Donesen je prostorni plan parka posebnih obilježja prirode Medvednica koji omogućava daljnji rad na pripremi prostornih planova za Medvednicu, koji će onda omogućiti da se taj infrastrukturni objekt izgradi, ali paralelno uz to izradili smo i jednu predinvesticijsku studiju koja je također testirala opravdanost te žičare. Rješavamo imovinsko pravne poslove, prema tome žestoko radimo na pripremi tog projekta koji će nadam se bit u dogledno vrijeme realiziran na zadovoljstvo svih građana.- rekla je Sandra Švaljek

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply