TOMISLAV SVETINA: Najtužniji trenutak našeg nogometa

TOMISLAV SVETINA: Najtužniji trenutak našeg nogometa

Započeo je konferenciju za novinare direktor Dinama Tomislav Svetina, nakon neodigrane utakmice između Dinama i Hajduka.

– Ovo što se danas dogodilo je jedan od najtužnijih trenutaka našeg nogometa. Ipak, nećemo se lagati i treba jasno reći da ništa nije slučajno i tko god misli da je – vara se. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja stvaranja kaosa u hrvatskom nogometu. Ovo je zaista tužno. Ništa drugo nego pokušaj puča. Vjerujte – to im neće proći. Hrvatski nogomet i javnost su dovoljno zreli da mogu prepoznati neke stvari.- rekao je Svetina.

Problem je počeo kada su navijaći Torcide počeli kupovati ulaznice i kada su iste željeli kupiti oni kojima je pristup utakmici zabranjen.

– Dinamo ima personalizirane ulaznice za sve svoje tribine; cijelu sezonu. Poštujući proceduru detaljno smo upoznali Hajduk i Torcidu s pravilima ponašanja na našem stadionu i uredno su znali sve što znači personalizirana prodaja. Zbog čega se danima pričalo o neredima i svemu osim o nogometu? Jasno je – 194 boda manje i godine neuspjeha je najlakše opravdati izjavom “netko je drugi kriv”. Stvari treba nazvati pravim imenom: postoji klub koji u Hrvatskoj želi stvoriti kaos i to je Hajduk. Mi smo od policije dobili popis osoba koje ne mogu ući na stadion i to su 92 osobe koje mi kao organizator ne smijemo pustiti jer ćemo inače snositi posljedice. Oni bez obzira na to dolaze i onoga trenutka kada prvi ne može ući stiže naredba da nitko ne ulazi. Gazda Hajduka, a  Torcida to je, naređuje svima da se okrenu, a igračima da ne izlaze na teren.- rekao je Tomislav Svetina.

Popis osoba koja nisu mogle na stadion dostavila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska:

– Policija slaže i šalje popis organizatoru; sve drugo je laž. Ne mogu strogo ili blago demantirati laž; jednostavno je laž da to ima ikakve veze s Dinamom. PU splitsko-dalmatinska je poslala popis osoba koje ne smiju ući na stadion. Kako Dinamo može napraviti popis Torcide? Kome uopće to može pasti na pamet?- rekao je Svetina.

Dinamo će tražiti od Hajduka podmirenje troškova oko organizacije utakmice.

– Neću prejudicirati, ali kada dobjemo odluku da je utakmica registrirana u našu korist onda ćemo tražiti naknadu troškova od Hajduka i od njih se naplatiti. Troškovi sigurno nisu mali jer je utakmica bila visokog rizika. Policija, zaštitari, hitna pomoć, televizijska prava, gledatelji koji su došli na stadion.. Sigurno nisu mali troškovi.- rekao je Svetina

Na novinarsko pitanje  što bi bilo da Bad Blue Boysi “narede Modrima ne odigravanje utakmice”, dali bi oni poslušali navijači.

– Oni mogu izdati naredbu, ali Dinamo sigurno to ne bi napravio. Ne mogu ja ili Zdravko Mamić narediti treneru i igračima da ne igraju utakmicu. Tko to može reći? Može li vama vaš urednik reći da napravite nešto nezakonito? Može, ali neće to poslušati. Jednostavno svi u tom lancu moraju odgovarati za ovakvu odluku i potez.- zaključio je Svetina.

Tekst: Inga Ćužić/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply