Dobar duh Zagreba, Zvonimir Milčec dobio svoj park

Dobar duh Zagreba, Zvonimir Milčec dobio svoj park

Povodom akcije Svi na zeleno Radija Sljeme u suradnji Grada Zagreba, zapušteni park na Trešnjevačkom trgu zablistao je u najljepši djećji park u tom djelu Zagreba, kojeg je danas i službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek

– Jako sam ponosna na ovo današnje imenovanje parka, park Zvonimira Milčeca. Građani  grada Zagreba, a posebno Trešnjevke biti će presretni s ovim parkom. Koliko čujem, park je izuzetno posjećen, i ne samo to nego tu se dogodila transformacija cijelog kvarta koji je zbog zapuštenosti ovog parka privlačio neke ne baš pohvalne aktivnosti.- rekla je Sandra Švaljek.

Uređenje parka započeto je u svibnju ove godine i trajalo je četiri tjedna. Obuhvatilo je obnovu i proširenje dječjeg igrališta, te postavljanje potpuno novih sprava za igru i antistresne podloge. Postavljena su nova tijela javne rasvjete, ograda oko cijelog parka, te su zamijenjene klupe. Uređene su staze, dva nova ulaza i zelene površine. Izvedeni radovi vrijedni su milijun kuna.

– Ovdje se radilo o jednoj stvarno izvrsnoj inicijativi radija Sljemena, da se obnovi i oživi ovaj kvart kroz ovaj park. Vjerujem da će naši građani uživati, u ovom prostoru. U uređenju je  pripomogao Grad Zagreb sa financiranjem obnove ovoga parka i naša podružnica Zrinjevac koja je odradila ovaj posao i zaslužna je za realizaciju ideje i inicijative. Ja mislim da je to u redu i da to inače trebamo raditi. Ja se nadam da to neće biti jedina takva inicijativa i da ćemo se sjećati na slične načine ili na ovakav isti način svih naših Zagrepčanaca i zagrepčana. Gospodin Milčec je znao reći da su od Zagreba samo zagrepčanke lepše, ovo će biti jedan park, jedan prilika i da gledamo park i da gledamo Zagreb i zagrepčanke i vidjet je li je gospodin Milčec bio u pravu. –  rekla je Sandra Švaljek.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply