Delegat utakmice Lino Roše: Nije bilo razloga za odgodu utakmice

Delegat utakmice Lino Roše: Nije bilo razloga za odgodu utakmice

Utakmica 16. kola  Prve lige između Dinama i Hajduka, nije odigrana, zbog neizlaska iz svlačionice Hajdukovih igrača na teren.

Od Hrvatske samostalnosti ovakav slučaj se još nije dogodio, utakmice su znale biti prekinuti zbog divljaštva navijača, ali da igrači nisu željeli izači na teren to se do danas nije dogodilo. Tako će u analima HNL-a  Hajduk  biti zabilježen kao prvi klub koji je to napravio i  po prvi puta derbi svih derbija nije odigran.

Utakmica Dinama i Hajduka trebala je započeti u subotu u 15 sati na maksimirskom stadionu, ali u vrijeme predviđenog početka na travnjaku nije bilo ni službenih osoba, ni igrača.

U 15 sati i šest minuta na travnjak su izašli osječki sudac Ante Vučemilović i njegovi pomoćnici, praćeni samo početnom jedanaestoricom Dinama, bez igrača gostujuće momčadi. Nakon održane minute šutnje u znak sjećanja na patnje Vukovara, sudac Vučemilović označio je početak i kraj dvoboja, s obzirom na to da je vodstvo Hajduka odlučilo da momčad neće izaći na ovaj dvoboj, solidarizirajući se sa svojim navijačima koji su odbili nazočiti utakmici nakon što je pedestorica pripadnika Torcide s tzv. “crne liste” nisu mogla kupiti ulaznicu.

Sa svim je događajima upoznat bio i delegat utakmice Lino Roše, koji je prepričao što se odigravalo u posljednjih sat vremena uoči predviđenog početka dvoboja:

– Oko 14 sati i 20 minuta iz Hajduka, njihov predsjednik i trener, došli su sa zahtjevom da se utakmica prolongira ili odgodi. Rekli su da imaju problema s navijačima, da im se kontrolira i onemogućava prisustvo utakmici. Rekao sam im da je utakmica progašena utakmicom visokog rizika i da postoji poseban režim ulaska na stadion. Oko 14 sati i 55 minuta ponovno su došli predjednik Brbić i član Nadzornog odbora Hajduka Pavasović Visković, s još nekim ljudima koje ne poznajem, te zahtjevali da se utakmica prolongira, ali prema pravilniku o natjecanju tom njihovom zahtjevu nisam mogao udovoljiti. Na to su se oni digli i izašli iz prostorije, a netko je rekao da se onda neće igrati.- rekao je Lino Roše, delegat utakmice.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply