Subotnji nogometni derbi u Zagrebu ponovno utakmica visokog rizika

Subotnji nogometni derbi u Zagrebu ponovno utakmica visokog rizika

Nogometna utakmica između Dinama i Hajduka, koja će biti odigrana u subotu na zagrebačkom Maksimiru, ponovno je procijenjena utakmicom visokog sigurnosnog rizika pa će na osiguranju biti angažiran veći broj policajaca iz Zagreba, ali i drugih mjesta.

S obzirom da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, policija je najavila da će gostujuće navijače prihvaćati na ulazima u grad te na prostoru Sveučilišne bolnice u izgradnji gdje će čuvati vozila gostujućih navijača. Za njih je organiziran prijevoz do poligona Borongaj gdje će organizator utakmice prodavati ulaznice. Policija napominje da će na Borongajskom poligonu i tržnici biti osigurana sigurnosna zona za gostujuće navijače u kojoj će im također biti omogućeno parkiranje vozila.

Organizator će za gostujuće navijače prodavati ulaznice za južnu tribinu stadiona Maksimir putem internetske prodaje od 19. studenog i u pretprodaji na prodajnim mjestima GNK Dinamo 20. i 21. studenog od 10 do 19 sati, kao i 22. studenog na južnim blagajnama od 9 do 15,45 sati. Prodaja ulaznica je personalizirana, a za ulaz na stadion potrebno je imati osobni dokument.

Policija moli gledatelje, posebice gostujuće da ulaznice kupe na vrijeme jer se zbog personalizirane prodaje očekuju gužve na blagajnama. Gostujućim navijačima stoga savjetuju da na prostor Sveučilišne bolnice dođu do 11 sati.

Na dan utakmice od 6 do 19 sati temeljem suglasnosti grada bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na prostoru poligona autoškole kod okretišta Borongaj, Hitrecovoj ulici, tržnici Borongaj i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir, na kolnom ulazu Kipa sportaša i prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona.

Promet će, osim toga biti zabranjen Maksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve od 12 do 19 sati.

Policija upozoravamo posjetitelje da u bližoj zoni stadiona ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđena za tu namjenu niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona, domaćim navijačima savjetuju dolazak javnim gradskim prijevozom.

Ulazi za gledatelje otvaraju se u 13 sati, a policija ih moli da na stadion dođu što prije zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem zabrane unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona.

Posjetitelje također upozoravaju da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, oružje i druga sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje zabranjenog i neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a da bezalkoholna pića ne nose u bocama jer će se u protivnom protiv prekršitelja poduzeti zakonom propisane mjere. Na stadion se neće moći unositi niti kišobrani, upaljači i drugi tvrdi predmeti te torbe i ruksaci.

Policija je najavila da će snimati stadion te ostala javna mjesta gdje će se okupljati navijači te da će pojačati mjere osiguranja u zonama stadiona i na širem gradskom području. Pojačano će nadzirati promet na prilaznim pravcima stadiona, ali i preprodavače ulaznica.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply