Šesta obljetnica odlaska kralja funka Dina Dvornika

Šesta obljetnica odlaska kralja funka Dina Dvornika

Povodom 6. obljetnice Dinine smrti i nakon 4 godine ne nastupanja pred zagrebačkom publikom, u čast kralju funka održava se koncert Official Tribute to Dino Dvornik benda.

Nakon brojnih godina u kojima nas je Dino obogatio i ispunio svojim bezvremenskim hitovima,  hrvatski kralj funka nas je napustio prije 6 godina, 7.9.2008. godine. I dan danas u svim sferama glazbene scene spominje se njegovo ime kao jedan od velikih umjetnika  koji  je paradigma mnogim muzičarima. Prije smrti Dino je počeo raditi na albumu ‘Pandorina kutija’ koji je objavljen nakon njegove smrti.

Zlatna glazbena imena iz Dinine karijere, okupljena pod okriljem Dinine supruge Danijele Dvornik, u zagrebačkom klubu Metropolis u subotu, 6.12.2014. s početkom u 22:30, pripremaju pravu glazbenu poslasticu, za sve željne originalnog zvuka Dininih velikih hitova.

Renomirani hrvatski glazbenici, i dugogodišnji suradnici Dine Dvornika, Zoran Jaeger – Jex (gitara), Alen Svetopetrić (bas), Gojko Tomljanović (klavijature), Ivica Premelč – Ywek (sax), Igor Šega (bubnjevi), te Dinin izrazito drag, Porinom nagrađeni vokal – Mario Huljev! Svi muzičari okupljeni u Tribute bend-u, surađivali su na mnogim koncertima i albumima.

Kao gost večeri, bendu će se pridružiti Željko Banić – Bane, frontmen grupe Songkillers, koja je kao nekadašnji prateći bend Dine Dvornika snimila jedini koncert uživo, „Live in Munchen“.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna, mogu se kupiti u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10), te u sustavu Evenetim-a.

 

 

Leave a Reply