Predstavljen projekt atletsko-nogometnog centra na Sveticama

Predstavljen projekt  atletsko-nogometnog centra na Sveticama

U Gradskoj skupštini, zastupncima  je predstavljen projekt za  atletsko-nogometni centar Svetice, projekt je predstavljao sam autor arhitekta  Davor Mateković.

Na području Svetica izgradit će se terena za nogomet, atletiku, skok u vis, skok s motkom i bacanje kugle, fitness dvorana, garaža,hostel sa 28 soba namijenjenih sportašima.

Na novo izgrađenom nogometnom terenu sa tribinom od 3000 sjedala planira se odigravanje utakmica  mlađih nogometnih reprezentacija i ženske nogometne reprezentacije. U djelu kompleksa Svetice, koji će biti namjenjen za građane nalazit će se teren za mali nogomet, košarkaško igralište, trim staza i park za najmlađe.

UEFA je osigurala sedam milijuna eura za projekt, HNS će voditi brigu o objektu, a atletski savez će napokon dobiti prostor koji prilići, najodlikovanijem sportašima u Hrvatskoj.

– Sredstva su već na računu i moći će se koristiti prvi dan nakon što Gradska skupština donose odluku o pravu na izgradnju Svetica po tom projektu. – rekao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Sada je sve na gradskim zastupnicima, da dignu  ruku za projekt koji donosi dobrobit hrvatskom nogometu i zagrebačkom sportu, ali i građanima Zagreba jer će se umjesto nogometnog kampa graditi atletsko-nogometni centar u kojem će biti prostor i za rekreaciju građana.

Radovi bi trebali krenuti početkom iduće godine, a izgradnja bi trebala trajati oko godinu dana.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply