Sve je spremno za najveći spektakl oktana i brzine – 5. Rally Show Santa Domenica

Sve je spremno za najveći spektakl oktana i brzine – 5. Rally Show Santa Domenica

Na startu 130 posada, lanjski prvak Beppo Harrach i rekordan broj suvozačica

U jeku je završno glancanje staze i iz dana u dan rastući broj vozačkih posada čiji se brojčanik trenutačno opasno približio impresivnom broju 130. Uzbuđenje pred peti, jubilarni i dosad najveći te najambiciozniji Rally Show Santa Domenica zakazan za 29. studenog kada će se stisnuti gas na ceremonijalnom startu u Svetoj Nedelji, a dan poslije 30. žariti i paliti po 50 km dugoj stazi Savrščak i četiri brzinska ispita – je na maksimumu.

Lorena Nosić vas poziva na Santa Domenicu!

Vjetar u leđa cijelom događanju su lijepe vijesti koje stižu gotovo svakodnevno. Jedna od njih svakako je ‘veliko da’ jednog od naj europskih rally-makera, brzog Austrijanca Beppa Harracha, koji je uspješno pohodio i WRC-natjecanja, a lani prvi projurio ciljem Rallyja Showa Santa Domenica i podosta ljutih konkurenata ostavio za sobom. Na svojoj će omiljenoj podlozi ove godine klizati u glanc novom autu – Fordu Fiesti R5, uz siguran ‘rally GPS’ svog suvozača Dominika Jahna, a svojim će nabrijanim i antiziheraškim prolascima, okupljenu gledateljsku svitu pod muss držati u dobrom i navijačkom raspoloženju.

No, to nije sve, jer na najbolja se postolja bruse i imena koja se itekako (pre)poznaju, a nedavno su se ugodno smjestila na popis posada za peti Rally Show Santa Domenica. Riječ je prije svega o češko-slovačkom vozačkom ‘duetu’, gdje će za volanom kultnog rally automobila, legendarne – Impreze S6 WRC –  suvereno upravljati uvijek atraktivan i jurišavi, 38-godišnji Silvestr Mikuláštík, a navigirati njegova ‘suvozačka polovica’ – dugogodišnji prijatelj Robert Baran. Tu je i uvijek rado viđen gost iz susjedne Mađarske Antal Kovacs koji se za ovogodišnje izdanje relija ponovio, pa će sjesti u vrhunski pripremljenu, ispod čekića novu – Ford Fiestu R5.

Hiperbrzi pa i potencijalni pretendenti za najbolja tri mjesta, su i aktualni prvak Hrvatske, uvijek opasan Juraj Šebalj koji će posjetiteljima doze pravog adrenalina puniti na kotačima svog Mitsubishija Evo Lancera IX, kao i ništa manje na makadamu grizući Krisztian Hideg u Mitsubishiju Lanceru Evo VII, a s nestrpljenjem se očekuje i prijava dvostrukog pobjednika Santa Domenice – Ivana Gorana Čibeja.

Budući da nijedan reli, unatoč vulkanima brzine, uzbudljive vožnje i neizvjesnosti u lovu na pobjedu, ne bi bio pravi reli bez lijepih i zanimljivih pripadnica ljepšeg spola, Rally Show Santa Domenica ni u tom poglavlju nikad dosad nije podbacio. Nakon što se lani u vozačkoj ulozi (pro)našla naša uspješna skijašica Nika Fleiss, a ranije u suvozačkoj atraktivna i simpatična voditeljica Lorena Nosić, ove je godine iznenađujuće dobar odaziv ženskih ljubiteljica brzine. Iako su ovaj put većinom sa stranom putovnicom, prijavilo ih se čak 18 što je još jednom – rekord. To se idealno poklopilo s nagradom za najbolju suvozačicu Co-Driver Ladies Trophy koju su organizatori uveli premijerno za peti, jubilarni reli.

Rally Show Santa Domenica u CITY CENTRU one WEST  21.-23.11.2014

Grand finalu relija prethodi i veliko zagrijavanje vikend prije, točnije trodnevni najavni event Rallyja Show Santa Domenica u City centru one west 22. i 23. studenog. Sve posjetitelje očekuju brojna iznenađenja, rally automobili, selfie-momenti s kacigama i najboljim domaćim rally-vozačima koji odgovaraju na ama baš sva pitanja, igre s poštenim nagradama, lijepe hostese koje ne mašu lepezama već letcima sa Sport vision i Yellow store popustima i još mnogo toga. Za najbrže i najhrabrije rezervirana je nagradna igra mijenjanja kotača na Subaru Imprezi STI gdje štoperica odlučuje o najumješnijem koji na kraju ide kući s pozamašnim poklonom najsponzora.

Ready? Steady? Rally Show Santa Domenica – Goooooo!

Leave a Reply