Izložba u Galeriji Modulor: CISTEZIJE-mail art 1960.-2010.

Izložba u Galeriji Modulor: CISTEZIJE-mail art 1960.-2010.

Pedesetih i šezdesetih godina umjetničke uobičajene prakse bile su dovedene na kušnju. Od posvuda rušio se sustav klasičnih umjetničkih vrsta i eksperimentiralo se s novostima. One su prije svega unosile u svijest mladih kreativnih ljudi potrebu za osobitim ponašanjima, za igrom.Novosti su se odnosile na sve opcije življenja, držanja, oblačenja, pisanja, odnose. Važilo je pravilo biti opozicija, alternativa, anarhist, rocker, hippy, to jest trebao si BITI RAZLIČIT .

Tomislav Premerl i Fedor Kritovac, koji su pripadali toj studenskoj i mladenačkoj alternativi godinama su se zabavljali pisanjem razglednica izrugujući se shematskim i naučenim formulama kako se piše pristojno pismo birajući uvijek najkičastije razglednice koje su im se našle na kiosku kao ponuda.

Takav su stil komuniciranja nazivali CISTEZIJE i provodili ga dugi niz godina pritom se dobro zabavljajući. Rezultat takve komunikacije je i ova izložba, koja se bavi dakle vrstom SUBKULTURNE I SUBVERZIVNE ALTERNATIVE nastale u doba šezdesetih godina 20. stoljeća izvan službenih umjetničkih pravaca.

Otvorenje  izložbe bit će u četvrtak 20.studenog s početkom u 19 sati.

Više o izložbi pogledajte ovdje

Leave a Reply