Izložba “Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.-2014. – Da se nikad ne zaboravi”

Izložba “Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.-2014. – Da se nikad ne zaboravi”

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i odavanja počasti nedavno preminuloj heroini Domovinskog rata Nevenki Topalušić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek otvorila je u auli Gradske uprave izložbu pod nazivom Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.-2014. – Da se nikad ne zaboravi.

Izložbu fotografija autora Damira Hoyke organizirali su Gradski ured za branitelje, Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba, Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruga Vukovarske majke i Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.

Prošlo je 20 godina od rata, izgleda puno ali naša sjećanja na žrtvu Vukovara još su živa i bolna, istaknula je zamjenica gradonačelnika. Svim građanima Vukovar je ostao simbol najvećeg stradanja ali i obrane Hrvatske. I ove godine uoči obljetnice posebno ga se sjećamo, a ovom izložbom na još jedan način odajemo počast njegovim braniteljima, dodala je zamjenica Švaljek. Naklonimo se i zapalimo svijeću svim žrtvama i pogledajmo izložbu izdignuvši se iznad politike i trenutnih okolnosti.

Ovo je prvi put da na ovakav način, kroz izložbu, obilježavamo vukovarsku žrtvu, naglasio je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a grada Zagreba Mirko Ljubičić, s napomenom da je izložba Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.-2014. – Da se nikad ne zaboravi već obišla veći dio Hrvatske, a biti će postavljena i u dijaspori.

 Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply