KAMENA NAKLAPANJA: Neće, ne znaju, ne mogu!!!

KAMENA NAKLAPANJA: Neće, ne znaju, ne mogu!!!

piše: Mario ĆUŽIĆ

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu opet je ukinulo pritvor zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću,  ali Gradonačelnik je idalje uRemetincu. Sudac Posavec opet mora doraditi domaću zadaću jer nije zaslužila ocjenu dovoljan! Tragikomično, ali istinito, Milan Bandić i njegovi suradnici još uvijek su u Remetincu, a da ni sudac istrage ne zna kako to pravno podkrijepiti. Na pitanje mogu li Bandić i ostali biti u Remetincu iako odluka o istražnom zatvoru još nije pravomoćna Devčić je kazao da je pravna praksa to pitanje ranije razlučila te da “u tom dijelu nema spora”.

– U situaciji kada vijeće ili viši sud, odlučujući o žalbi, ukine rješenje o istražnom zatvoru to ne znači da je ukinuo i mjeru istražnog zatvora. Ono samo vraća predmet na ponovno odlučivanje i u toj situaciji sudac istrage donosi novu odluku!- kazao je Devčić, ali nigdje to nije podkrijepio pravno  niti je tumačio niti jednu točku po kojem su to Zakonu zatvorili Bandića!! Očito je da niti suci  NEĆE, NE ZNAJU I NE MOGU presuditi  zašto je Milan poželjniji iza rešetaka!!!

Optužnica protiv Milana Bandića i njegovih suradnika svakim danom sve više  dobiva čvršće temelje da je stvarana isključivo politički  u kabinetu prvog ministra hrvatske Vlade, a on i dalje valja gluposti.

AKO JE LACO ZBOG 18 TISUĆA PRITVOREN U REMETINEC, ZMAJLOVIĆ JE VEĆ TREBAO BITI U LEPOGLAVI

Danas na aktualnom satu Zoran Milanović i njegova ministarska svita se lijepo zabavljala, smijala, igrala ping – pong sa zastupničkim pitanjima i bacala bisere. “U Hrvatskoj nema gladnih ljudi!” rekao je prvi ministar, nema afera, sve se radi da se Hrvatska izvede iz krize! Za izlazak Šešelja iz zatvora nema komentara, a niti je hrvatska vlada uložila protest zbog puštanja ratnog zločinca  na slobodu. Prvi ministar se ponaša kao da je premijer naMarsu, a ne u Lijepoj našoj u kojoj je svaki treći čovjek gladan i bez posla. Na komentare o svom rasipnom ministru okoliša Zmajloviću se grohotom smije i maše rukom, a taj Zmajlović je davno trebao biti u Remetincu po svemu onome što je napravio sa novim uredima, parkinzima… Ako je Miro Laco zbog 18 tisuća kuna zatvoren, uhapšen kao najveći ratni zločinac, ubojica i kriminalac, osuđen prije nego je i počelo suđenje,  onda je Zmajlović trebao biti već u Lepoglavi bez prava izlaska na svjetlost dana u tamnici. Ali ono što vrijedi za jedne ne vrijedi i za druge jer ova Vlada: NEĆE, NE ZNAJU I NE MOGU.

Predsjednik Ivo Josipović je rekao da njegov protukandidat i stranka NEĆE, NEZNAJU I NE MOGU, ali nažalost niti on kao predsjednik nije ništa pokazao dok stoluje na Pantovčaku. Facebook grupa “Ivo zaposli i mene” otkriva koga je sve zaposlio dok je na Pantovčaku, kako se u bagatelnoj nabavi dijelio posao, ali nitko nije reagirao, niti USKOK niti POSKOK. Međutim Ivo Josipović je potreban Milanoviću i protiv njega neće Milanović pokrenuti policiju, a Predsjednik i dalje žmiri i šuti na nesposobnost ove Vlade koja gura Hrvatsku u duboki ponor!  Ivo Josipović je za ovih pet godina pokazao da NE ZNA, NEĆE i NE MOŽE!!!

Ovoj državi je potrebna temeljita deratizacija, čišćenje. Nikad nije kasno da  se krene iz početka  i uvjeren sam da još uvijek ima ljudi koji HOĆE, ZNAJU i MOGU dignuti ovu državu iz pepela,  a ne posmatrati iz prikrajka i ponašati se kao da ih boli ona stvar. 

I na kraju još mi nitko nije odgovorio je li DORH, USKOK, POSKOK… istražio porijeklo imovine uglednog biznismena, a nekada šofera Luke Rajića, tko je njemu dao pare??? Deratizacija je potrebna kako bi došli na vlast oni koji HOĆE, ZNAJU i MOGU!!!

 

Leave a Reply