Otvoren treći REXPO Adriatic 2014

Otvoren treći REXPO Adriatic 2014

REXPO je međunarodni poslovni sajam investicijskih projekata i prateće industrije za Jadransku regiju, svečanom otvaranju sajma prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH, Branimir Gvozdenović, ministar, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Crna Gora, Michèle Boccoz , NJ.E. veleposlanica, Veleposlanstvo Republike Francuske i Magdalena Šoljakova, Senior Country Officer, International Finance Corporation.

Treći po redu REXPO Adriatic 2014. održava se  u Zagrebu,  11. i 12. studenoga (utorak i srijeda) u prostorijama Hypo Centra, po prvi puta na sajmu predstavio se i Grad Zagreb.

– Po prvi put se grad Zagreb koji je do sada bio doduše  u ulozi pokrovitelja, po prvi put predstavlja ovdje sa svojim štandom. Taj štand je možda čak i drugačiji nego ostali štandovi i ja bih rekla prilično inovativan i high-tech i ono što smo kroz ovaj štand željeli prezentirati je prednosti grada Zagreba kao lokacije za u ulaganja djelatnosti u visoke tehnologije.- rekla je Sandra Švaljek.

Zagreb ima veliki potencijal na razvoju tehnologije i u tom pravcu želi se razvijati, to dokazuje i sudjelovanjem na sajmu REXPO Adriatic 2014.

– To je doista nešto što su pokazale naše analize, naše brojke da Zagreb u tom djelu ima svojih prednosti zbog toga što ima razmjerno veliki broj potencijalno zaposlenih i zapošljivih u djelatnostima visoke tehnologije, ima vrlo dobre studije inženjerskih struka i osim toga i plaće u tim djelatnostima tih visokih tehnologija u Zagrebu su konkurentne, ondosne za potencijalne investitore su privlačne i mogu se uspoređivati, dapače niže su nego u drugim metropolama u zemljama u našem okruženju., Osim toga vjerujem da možemo privući ulagače u sektore visokih tehnologija i za to imamo dobre temelje i postoje interesi i znamo da već danas u tom području visokih tehnologija imamo ozbiljnih investitora, koje mi želimo privući.- rekla je Sandra Švaljek.

Ovogodišnji REXPO Adriatic 2014. donosi svježe i nove projekte, ideje i investicijske zamahe koji će biti predstavljeni putem REXPO streamova: REXPO Foruma, REXPO Exibition Floor-a, REXPO edukacija, REXPO prezentacija,REXPO Cocktail i Gala Partyja….

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply