Do kraja godine, nova reciklažna dvorišta

Do kraja godine, nova reciklažna dvorišta

Broj divljih odlagališta sve je veći, reciklažna dvorišta  su puna, po riječima zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek, privremeno rješenje tog problema moglo bi se očekivati uskoro.

– S jedne strane rekla bih da građani imaju svoje odgovornosti i ne bi to trebalo smetnuti s uma, jednostavno nije dozvoljeno odlagati glomazni otpad na mjestima koja za to nisu predviđena, no s druge strane je sigurno da grad ima svoju obavezu da taj glomazni otpad odveze i zbrine. Znamo da su se pojavili određeni problemi o zbrinjavanju glomaznog otpada u Zagrebu i ti problemi se trenutačno otklanjaju u tijeku je jedan pozivni natječaj za tvrtke koje mogu pružiti uslugu skladištanja glomaznog otpada. Pa bi  se kroz to skladištenje u jednom kračem roku riješio taj problem divljih odlagališta naprosto odpad sa divljih odlagališta namjeravamo odvesti i uskladištiti do trenutka kada ne bude realiziran natječaj za samozbrinjavanje glomaznog otpada. – rekla je Sandra Švaljek.

Do kraja godine povečat će se broj reciklažnih dvorišta, lokacije i broj nepoznate.

– Informacije koju ja imam da su reciklažna dvorišta prilično puna, prepunjena, isto taka do kraja ove godine otvorit ćemo jedan novi znatan broj reciklažnih dvorišta to je i obaveza grada sukladno prema programu o gospodarenju otpada – rekla je Sandra Švaljek.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply