Udomljavanje je fora

Udomljavanje je fora

Na  Trgu bana Josipa Jelačića,  sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba ‘Dumovec’ i zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s Udrugom Pobjede iz Osijeka i udrugom Prijatelji životinja, organizirali su akciju promoviranja udomljavanja pasa koji žive u skloništima ‘Udomljavanje je fora’.

– Šestu  godinu za redom imamo akciju udomljavanje je fora i sada smo zarazili druge i ove godine po prvi put imamo partnera a to je grad Osijek, koji je ovaj model preslikao i počinje s takvom akcijom u Osijeku. Cilj akcije je zapravo prije svega da građani udome ove domaće životinje a isto tako apel građanima da svoje životinje, znate da imamo slučaj preko ljeta i godišnjih odmora da životinje ostavljaju po cesti, nego da se brinu o svojim životinjama. Nažalost u ovom trenutku nemam ljubimca, i nažalost ne mogu se time baviti. Nadam se da će biti vremena u životu za to. – rekla je Sandra Švaljek, koja je došla podržati akciju Udomljavanje je fora.

Cilja akcije Udomljavanje je fora, osvjestiti građane da životinje nisu stvari koje možete odbaciti kada vam smetaju,  isto tako žele se osvjestiti budući vlasnici pasa ili mačaka da ne kupuju životinje, nego da udome iste i pruže im topli dom.

– Htjeli smo pozvati sve ostale gradove, da se pridruže, da naprave skloništa, da surađuju s udrugama za zaštitu životinja i tako pomognu da se veći broj životinja udomi. Zato jer stvarno ima jaku puno pasa, i mace posebno svi viđamo na ulicama i u haustroima. Pozivamo ljude da se lijepo odnose prema životinjama da prijave ako je neka ranjena, napuštena, ako joj treba neka pomoć, jer svi smo mi tu da pomognemo. Nemojte kupovati životinje, nema potrebe za tim zato jer u svim skloništima i u udrugama ima jako puno tih koji su jednako dobre. – rekla je Sara Mešin, iz udruge Prijatelji životinja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply