2. izložba fotografija, slika i pjesama članova Facebook grupe Zakaj volim Zagreb

2. izložba fotografija, slika i pjesama članova Facebook grupe Zakaj volim Zagreb

U kupoli Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6, će 10. studenog s početkom u 18.00 sati biti otvorena 2. izložba fotografija, slika i pjesama članova Facebook grupe  ”Zakaj volim Zagreb”. Izložba će biti otvorena sve do 29. studenog, a posjetitelje očekuju brojni radovi autora koji kroz njih pokazuju u kolikoj mjeri vole i cijene Zagreb, grad u kojem žive. Projekt je prepoznala i Turistička zajednica grada Zagreba, koja je odlučila podržati izložbu.

PlakatSpomenuta grupa broji više od 24.000 članova, a okuplja sve one koji vole, poštuju, cijene grad Zagreb, njegovu povijest, kulturu i običaje bez obzira odakle dolaze. Upravo su kroz ZVZ stranicu objavljene brojne predivne fotografije, promovirani razni autori, a 2. po redu izložba dodatna je promocija svima onima čije je radove izabrao stručni žiri koji su činili fotografi Tomislav Valent i Ivan Klindić.

U organizaciju izložbe uloženo je puno truda, a većinu posla obavlja organizator Ivan Brnčić, koji je i voditelj FB grupe Zakaj volim Zagreb.

– Odmah na početku moram reći da nisam očekivao ovako velik interes za izložbom. Ukupno će biti izložbeno 45 radova, a žiri nije imao nimalo lagan posao da odabere fotografije, slike i pjesme. Posjetitelje očekuju prvenstveno odlične fotografije i mislim da će svi s osmijehom na licu napustiti izložbu – započeo je Ivan Brnčić i dodao:

– Pobrinuli smo se i za glazbeni dio, tako da će nastupiti glazbenici koji će svirati samo zagrebačke pjesme. Svakim je danom interes za izložbom sve veći, pa se ne bih iznenadio da prostor knjižnice bude premalen za sve zainteresirane.

Svi već sada s velikim nestrpljenjem čekaju otvorenje izložbe. Većina radova nikada do sada nije bila predstavljena u javnosti, tako da je taj faktor iznenađenja motiv više da u ponedjeljak ili neki drugi dan posjetite kupolu gradske knjižnice.

– Moram priznati da je predivan osjećaj biti dijelom ovakve akcije. Najviše me veseli kada vidim koliko se sami izlagači vesele i koliko su uzbuđeni. Mišljenja sam da će ovo biti zaista jedna odlična priča i već se sada radujem neki idućim projektima.

Što reći za kraj? Ništa, osim da odvojite malo vremena u periodu od 10. do 29. studenog i posjetite 2. izložbu radova članova Facebook grupe  Zakaj volim Zagreb.

Autori čiji će se radovi izlagati: Mario Anić, Ana Babić, Jacqueline Bat, Ksenija Bauer, Ivan Brnčić, Valentina Bunić, Zlatko Gmaz, Miljenko Gregl, Vlasta Horvat, Ivan Horvatić, Mateja Ivanović, Krume Ivanovski, Alan Jadanić, Mario Jambrek, Ivan Klindić,  Dunja Kolar, Tin Kovač, Silvia Kranjec, Tea Josipa Kresović, Sandra Kruhek, Branko Levačić, Branko Margetić, Aldenita Matić, Ivek Milčec, Zdenko Mlinar, Gordana Novotniček, Tatjana Orešković, Zoran Pavlov, Miroslav Predić, Sonja Reljanović, Ivana Rimac, Jadranka Rogić Šlogar, Anies Skelac, Dalibor B. Slavenski, Mladen Sokele, Stjepan Šajnović, Gordana Štampar, Milenka Tatalović, Stjepan Tinodi, Vedran Tolić, Božica Trnka, Sonja Turk, Tomislav Valent, Maja Večerin, Mateja Zvirotić, Željko Žitnik.

Foto: Silvia Kranjec, Zdenko Mlinar, Zoran Pavlov

Leave a Reply