Darinko Kosor posjetio muftiju Hasanovića

Darinko Kosor posjetio muftiju Hasanovića

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor posjetio je Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj, i s predsjednikom Mešihata muftijom Azisom Hasanovićem razgovarao o obilježavanju stote godišnjice priznanja islamske zajednice u Hrvatskoj, koje će se održati 2016. godine, te oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa prostora u kojem se Mešihat nalazi.

– Nas veseli da možemo u tom pravcu razgovarati i osmišljavati projekte i programe koje ćemo u budučnosti realizirati. Svakako da smo imali jednu otvorenost i spremnost za suradnju i ona je potvrđena u današnjem razgovoru i mi smo pokazali spremnost da smo tu da promičemo opće univerzalne vrijednosti  koje će biti od općeg interesa za grad Zagreb, ali i za našu državu u cijelini. Zato sam neizmjerno zahvalan da je našao vremena pored svih svojih obveza i onoga s čim se danas susreće našao vremena da bude upravo ovdje u ovim prostorijama gdje se Mešihat islamske zajednice nalazi od 29.11.1935. godine.- rekao je, predsjednik Mešihata muftija Azis Hasanović.

– Islamska zajednica u gradu Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj je primjer dobre integracije. Posebno smo mi ovdje u gradu Zagrebu zadovoljni s odnosima, a veliki doprinos tome pridaje muftija Hasanović i muftija koji je bio prije njega. Pokazuje kako ljudi različitih vjera, različitih nacionalnosti mogu ovdje u gradu Zagrebu gradu svih nacija i svih građana koji ovdje žive dobro funkcionirat. Ustvari ne mogu se sijetiti niti jednog prijepora kojeg imamo, a suradnja sa zajednicom je više nego dobra.  Danas smo se našli oko nekoliko pitanja vezano uz zajednicu, grad Zagreb, a i Skupština Grada Zagreba će učiniti sve da se ta suradnja odvija i dalje kao što se odvijala i do sada. – rekao je Darinko Kosor.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply