FOTO: Državni vrh nije došao na proslavu obljetnice osnutka Tigrova

FOTO: Državni vrh nije došao na proslavu obljetnice osnutka Tigrova

Jedinica za posebne namjene MUP-a RH Rakitje i 1. gardijska brigada Tigrovi, osnovani su 1990. godine i početkom Domovinskom rata bili su među prvim postrojbama Hrvatske vojske koje su  krenule u obranu Hrvatske. Nakon 24. godine u vojarni Croatia obilježena je godišnjica osnutka i položeni su vijenci na spomenik Tigrovima.

Vijence su položili izaslanstva branitelja, Oružanih snaga, veterana, ali je izostao državni vrh. Nisu se pojavili niti ministri, niti premijer, a ni predsjednik Ivo Josipović. Vijence su došli položiti i zapaliti svijeće u spomen na poginule branitelje kod spomen obilježja poginulim Tigrovima u vojarni Croatia – Zagreb predsjednički kandidati Kolinda Grabar Kitarović i Milan Kujundžić, župan zagrebački Stjepan Kožić.

I visoko izaslanstvo Grada Zagreba na čelu sa zamjenicama gradonačelnika Sandrom Švaljek i Vesnom Kusin, te predsjednikom Gradske skupštine Darinkom Kosorom i koordinatorom  Odjela za branitelje Miodragom Demo zapalilo je svijeće i položilo vijenac na  spomen obilježju Tigrovima.

– Kao prvo i ja sam pripadnik te postrojbe, Grad Zagreb doista skrbi za te ljude,  naše Tigrove koji su krenuli iz Zagreba braniti Hrvatsku, koji su oslobodili našu zemlju zajedno sa ostalim postrojbama. Grad Zagreb svojim borcima daje kako u ratu, tako i u miru.- rekao je Miodrag Demo, koordinator Odjela za branitelje.

– Svim hrvatskim braniteljima, a posebno Tigrovima i pripadnicima specijalne policije, svima njima možemo zahvaliti da živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Da nam djeca idu u školu, da mi možemo obavljati svoje poslove. Tigrovi su bili prva postrojba uz specijlnu policiju, koji su goloruki krenuli u obaranu naše domovine. Njih se treba sjetiti svakog dana i Grad Zagreb i Gradska skupština uvijek će biti velika podrška njima.- rekao je Darinko Kosor.

 Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply