Vrtić po mjeri djeteta Dobro drvo

Vrtić po mjeri djeteta Dobro drvo

Novoosnovani dječji vrtić „Dobro drvo“, koji se nalazi u Zagrebu na Strojarskoj cesti 26,  nastao je kombiniranjem elemenata različitih odgojno-obrazovnih pristupa i pedagoških koncepcija sjedinjenih u smislenu programsku cjelinu. Naglasak je stavljen na zadovoljavanje svih aspekata dječjeg razvoja, individualne potrebe i interese svakog djeteta. Osnivačice dječjeg vrtića su magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su svojim dugogodišnjim iskustvom i kontinuiranim radom na sebi upoznale se sa mnogim pedagoškim koncepcijama i načinima rada.

Pristup djetetu i učenju podrazumijeva usmjerenost na odgoj slobodnog, kreativnog, savjesnog, tolerantnog i odgovornog djeteta osjetljivog na svoje i tuđe potrebe koje istražuje i kritički promišlja.

Ideja vrtića „Dobro drvo“ je u budućnosti postati centar izvrsnosti koji će se baviti odgojno-obrazovnim radom s djecom, edukacijama odraslih i koji će okupljati veliki broj stručnjaka različitih profila kako bi se razvoj djeteta mogao pratiti i promatrati cjelovito i iz različitih aspekata.

„Dobro drvo“ je dobro jer:

  • Redoviti desetosatni program provodi se dvojezično, engleski jezik koristi se u svakodnevnim životnim situacijama.
  • Program je obogaćen sportskim sadržajima koji se odvijaju u sportskoj dvorani vrtića, te mnogobrojnim drugim programima već od najranije dobi.
  • Vrtić je specifičan i po programu “Mentalnog treninga za djecu” koji je u postupku verifikacije, a provodit će ga psiholozi koji se bave mentalnim treningom i life coachingom.  Ovaj program obuhvaća vježbe opuštanja, poboljšanja fokusa i koncentracije, vizualizacije i različite tehnike poboljšavanja i održavanja motivacije u koje spadaju vježbe postavljanja ciljeva i vježbe otkrivanja vlastitih vrijednosti.
  • U vrtiću kreće i  projekt visećih vrtova koji se provodi u suradnji sa Zadrugom “Martinov plašt”

Dječji vrtić „DOBRO DRVO“ u suradnji sa zadrugom „Martinov plašt“ 11.11.2014. predstavit će NOVI PILOT projekt urbanih mini (viseći) vrtova jedinstvenih u Hrvatskoj. Svjesni važnosti edukacije djece od najranije dobi o zaštiti prirode i okoliša te biološkim segmentima održivog razvoja projekt promiče ekološki način uzgoja povrća, bobičastog voća, začinskog bilja i sl.

 

Leave a Reply