SEHA LIGA: PPD Zagreb dočekuje Metalurg u Areni, ulaz besplatan!!!

SEHA LIGA: PPD Zagreb dočekuje Metalurg u Areni, ulaz  besplatan!!!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u srijedu, 05. studenog u Areni Zagreb s početkom u 17.00 sati dočekuju makedonski Metalurg. Dvoboj hrvatskog i makedonskog prvaka ranije je odgođeni susret 06. kola SEHA Gazprom South Stream lige.

Dan uoči utakmice na prigodnoj konferenciji za medije susret su najavili trener rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Veselin Vujović i rukometaš Lovro Šprem. Pred okupljenim novinarima trener Vujović i Lovro Šprem govorili su o tome kako su iskoristili reprezentativnu stanku, kakva je bila priprema za dvoboj s Metalurgom, te u kakvom sastavu, obzirom na veliki broj ozljeda i nedovoljno oporavljenih igrača, rukometaši PPD Zagreba dočekuju jednu od najjačih momčadi SEHA Gazprom South Stream lige.

– Meni je očito Metalurg suđen. Taman sam otišao iz Makedonije gdje sam imao šest, sedam susreta na godišnjoj razini s Metalurgom i sada po dolasku u Zagreb opet malo, malo pa Metalurg. Šalim se, naravno. U odnosu na onu iznimno tešku utakmicu u Ligi prvaka ja očekujem da sutra do pobjede možemo stići lakše. Rasterećeniji smo i s obzirom na to da su naši igrači mlađi vjerujem kako mogu pružiti više od igrača Metalurga. Neće biti lako, ali vjerujem da imamo kvalitetu potrebnu za pobjedu. O sastavu protivnika ne znamo ništa, ali to nije ništa nova budući da moj kolega na klupi Metalurga Lino Červar ima jedan drugačiji pristup i različito od većine kolega gleda na natjecanje u SEHA GSS ligi. Nama je, s druge strane, izuzetno bitno svako natjecanje u kojem sudjelujemo i mi ćemo u svakoj utakmici ići maksimalno i na pobjedu. Za nas je malo nezgodan trenutak u kojem nam dolazi ova utakmica jer imamo dosta problema s ozljedama. U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj ozlijedio se Filip Ivić i to je s obzirom na njegove nastupe ove sezone izuzetno veliki hendikep. Nema ni kapetana Zlatka Horvata, a već duže vrijeme van stroja je Stipe Mandalinić. Novi problemi pojavili su se kod Sandra Obranovića koji će danas obaviti dodatne pretrage i pitanje je hoće li nastupiti sutra. Međutim, tako je to u rukometu i sigurno je i Metalurg u svojim problemima. Nama je mogućnost rotacije smanjena, ali srećom pa evo imamo ovdje prisutnog Lovru Šprema kojeg još jedino nismo isprobali na golu – kroz smijeh je zaključio trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović.

– Ja sam tu da ispunim trenerove zahtjeve pa ako treba mogu igrati i srednjega. Dobro smo trenirali protekli tjedan, imali nekoliko teških treninga i bez ovih par reprezentativaca se, vjerujem, dobro spremili za uvijek neugodni Metalurg. Imamo publiku na svojoj strani, u našoj dvorani nikome ne priznajemo da je favorit i vrlo jasno kažemo da idemo po pobjedu. Sigurno da neće biti lako jer Metalurg je odlična momčad, ali ja vjerujem kako mi imamo dovoljno i znanja i voljnog momenta da upišemo nove bodove u SEHA GSS ligi. Malo je nezgodno što je utakmica u 17.00 sati na radni dan, ali ja i ovim putem pozivam sve ljubitelje rukometa i naše navijače koji su u mogućnosti da dođu u Arenu i da nas podrže u jednom od najvećih derbija SEHA GSS lige – poručio je na konferenciji za medije rukometaš Prvog plinarskog društva Zagreb Lovro Šprem.

Ulaznice za utakmicu 06. kola SEHA Gazprom South Stream lige između PPD Zagreba i Metalurga u slobodnoj su podjeli na blagajni Arene Zagreb. Svaka osoba može preuzeti najviše šest ulaznica i to na dan utakmice između 14.00 i 17.00 sati.

Tekst/Foto: RK PPD Zagreb

 

Leave a Reply