MUO: U tjedan dana izložbu Svjetlo baroka vidjelo 3.000 posjetitelja

MUO: U tjedan dana izložbu Svjetlo baroka vidjelo 3.000 posjetitelja

Iz dana u dan na izložbi Guercino: Svjetlo baroka sve je više posjetitelja Muzeja za umjetnost i obrt!

Već prvog dana nakon svečanog otvorenja, velik broj posjetitelja pohrlio je razgledati jedinstvenu izložbu čak 35 vrhunskih djela talijanskog baroknog slikara Giovannija Francesca Barbierija, poznatijeg kao Guercino. Posjetitelji su posebno zadivljeni monumentalnim oltarnim palama, baš kao i freskama prenesenim na platno.

U muzejskom dućanu prodaju se raznovrsni suveniri kao uspomena na ovu jedinstvenu izložbu.

Svakim danom u 11 i 17 sati posjetitelji mogu iskoristiti priliku da uz besplatno stručno vodstvo razgledaju izložbu, a već ove subote od 10 do 14 sati mogu sudjelovati na prvoj kreativnoj radionici za građanstvo pod nazivom Upoznaj Guercina.

Zbog velikog interesa publike, izložba Guercino : svjetlo baroka otvorena je i nedjeljom do 19 sati. Nedjeljnja poslijepodneva u Muzeju za umjetnost i obrt donosit će i posebna iznenađenja za posjetitelje, poput obiteljskih paketa za razgledavanje izložbe, niza nagradnih igara, glazbenih događanja…

Kupnjom ulaznice svi posjetitelji sudjeluju u velikoj nagradnoj igri u kojoj PBZ card dodjeljuje glavnu nagradu – vikend za dvije osobe u Bologni s besplatnim ulaznicama za Nacionalnu pinakoteku u Bologni, a Muzej za umjetnost i obrt daruje set suvenira s najatraktivnijim reprodukcijama Guercinovih remek-djela.

Svi posjetitelji koji kupe katalog izložbe po cijeni od 80 kuna, izravno pomažu stradalim obiteljima poplavljenog sela Đurići u Županjskoj Posavini, jer je sav prihod od prodaje kataloga ove izložbe namijenjen za nabavu kuhinjskog pribora za mještane Đurića.

Uživajte u svjetlu baroka velikog majstora Guercina i činite dobro onima kojima je vaša pomoć potrebna!

 

 

Leave a Reply