SANDRA ŠVALJEK: Imamo najbolju zimsku službu

SANDRA ŠVALJEK: Imamo najbolju zimsku službu

Smotru Zimske službe danas su obišle zamjenice gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin u društvu predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora i direktor Holdingove podružnice Zagrebačke ceste Alena Gospočića.

Bez obzira što još nije pao snijeg Zimska služba je spremna  i stoji na raspolaganju 24 sata od 1. studenog 2014. do 15. travnja 2015..

-Zima još nije počela, ali u potpunosti smo spremni za zimske uvjete. Ekipe s 227 vozila spremne za zimu od sutra, 1. studenoga, do 15. travnja slijedeće godine. Pratimo vremenske uvjete i u kontaktu smo s Državnim hidrometeoroloških zavodom. Nadziremo situaciju, i nema-zime.– rekla je Sandra Švaljek.

– Kad god snijeg padne, grad će biti očišćen i normalno će funkcionirati.- rekao je  Darinko Kosor.

Direktor Holdingove podružnice Zagrebačke ceste Alen Gospočić rekao je kako nikad nisu bili opremljeniji, spremniji i organiziraniji za zimsku sezonu.

-Znat ćemo odgovoriti i na najteže zimske uvjete. Zimska služba raspolaže s 227 ekipa  teretnih vozila s ralicama i posipačima. Sva vozila opremljena su GPS uređajima tako da u svakom trenutku znamo gdje se koje vozilo nalazi kako bi ga po potrebi mogli preusmjeriti. – rekao je Alen Gospočić.

Za ovu zimu pripremljeno je  11.000 tona soli, a bude li potrebno, ugovoreno je i dodatnih 10.000 tona, Zimska služba je spremna, a kako će sve funkcionirati vidjet će se kada padne prvi snijeg.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply