KAMENA NAKLAPANJA: Lov na vještice, političke neistomišljenike i farizejstvo hrvatska je zbilja

KAMENA NAKLAPANJA: Lov na vještice, političke neistomišljenike i farizejstvo hrvatska je zbilja

piše: Mario ĆUŽIĆ

Zatvaranje gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i optužbe zbog kojih je zatvoren  zajedno sa suradnicima, počinje sve više ličiti na “Lov na vještice”.

Od 15 – 18 stoljeća diljem svijeta pogubljeno je oko 60 tisuća ljudi, većinom žena, jer su ih razni svjedoci optužili da su se bavili vradžbinama, da su gatali, da su ih vidjeli kako lete na metlama… Nakon tri stoljeća masovne histerije diljem svijeta iz kaznenog zakonodastva europskih zemalja izbačena su odredbe o kažnjavanju i zabrani čarobnjaštva.

Mnogi pišu i likuju kako će Bandić odgovarati za malverzacije, kako je ukrao, odnio, obogatio se, čak se tvrdilo da ima vrijedna umjetnička djela koj je sakrio u podrumu vikendice, a onda su umjetnička djela vještičjim štapićem pretvorena u zbirku vina. Novinarstvo se treba temeljiti na činjenicama, dokazima, izjavama koje se moraju provjeravati na nekoliko strana i uvijek je dobro čuti i drugu stranu jedne priče. Tako bi trebalo biti i sa pravom, koje se mora temeljiti na činjenicama, a ne na svjedocima pokajnicima koji spašavajući svoju guzicu trpaju i trpaju nedjela koja su možda oni radili “U ime oca”!!!

Ivo Sanader je osuđen na temelju riječi svjedoka pokajnika, a materijalnih dokaza, nigdje!!! I sada u pritvoru gradonačelnik Grada Zagreba zajedno sa suradnicima čeka pravdu, pravo!!! Bandić je osuđen i da još nije postupak počeo, dokazi se skupljaju svakodnevno, histerično, masovno, traže se ključevi, stanovi, svjedoci…pred DORH dolaze  svi koji imaju bar neka saznanja ili su čuli da se pričalo da Miki ima, ovo ili ono! Neka visi Pedro!!!

Zamjene zemljišta je i DORH odobrio, zapošljavanje ljudi nije kazneno djelo i pitanje za DORH već za inspekciju rada, korištenje službenog automobila također, što je još ostalo od klimave političke optužnice koja je stvarana na Markovu trgu?!?!?!

Politička optužnica protiv Milana Bandića i suradnika je na klimavim nogama, i držati njega i suradnike u zatvoru dok se ne skupe svi dokazi je protivno svim ljudskim pravima!!! Tužiteljstvo dokaza nema, ide se na sistem iscrpljivanja, lomljenja karaktera, ljudskosti, sve ono što se nekad u 15. stoljeću radilo se vješticama ili što je Aleksa Ranković radio političkim ne istomišljenicima. Danas još samo nedostaju sprave za mučenja i da vidiš kol’ko bi ekipa iz POSKOK-a, USKOK-a, DORH-a imala pokajnika!!!

Puši li državni odvjetnik “STOŠU” na radnom mjestu???

I dok u DORH dolaze svi koji mogu, pozvani i nepozvani, državni odvjetnik puši “STOŠU” (Filter 160, op. a.), pali jednu za drugom cigaretu! Je l možda Dinko Cvitan puši i na radnom mjestu, jer ako ne puši onda između osam i deset sati dnevno provodi u pušioni DORH-a (tri kutije cigareta dnevno, u svakoj 20 cigareta, prosjek pušenja 7-10 minuta, op. a.) ili puši na svom radnom mjestu!!!

Zakon o zaštiti na radu određuje obavezu poslodavca u implementaciji mjera zaštite nepušača od štetnog djelovanja duhanskog dima. Po tom Zakonu zabranjeno je pušenje u radnim prostorijama, radnim sastancima (e ovdje bi mogao napisati da sam iz izvora bliskom državnom odvjetniku, čuo kako puši na radnim sastancima i dok je video linkom povezan s ostalim tužiteljima, ali neću, mogao bi čak i navesti par svjedoka! op.a.) i Zakon propisuje novčane kazne od 10.000 do 20.000 kuna. Hoće li Inspektori krenuti u DORH provjeriti?, naravno da neće!

Međutim državni odvjetnik radi samostalno svoj posao i kad puši i krši Zakon i vlast se ne mješa u njegov rad, kažu iz Banskih dvora, a u Banskim  dvorima vlada farizejstvo i licemjerstvo koje nije viđeno u europskim demokracijama. Ministar Zmajlović je jedan od najboljih kandidata za hotel Remetinec, nakon što padne SDP-ova vlast, i rejting za POSKOK, USKOK i DORH mu raste iz dana u dan, a koeficijent na kladionicama, pada sve dublje!!! Toliko licemjerstva prema hrvatskoj stvarnosti, neimaštini građana i toliko socijalne neosjetljivosti nije pokazivao niti Linić, niti Čačić za vrijeme vladavine ZM-a u SDP-u i Vladi RH!!!

Ministar branitelja Matić proziva prosvjednike, svoje suborce, branitelje da su njihove ruke krvave i da će biti krivi za još izgubljenih života jer prosvjeduju, a on čuva fotelju i ne da je, čvrsto je drži!!! Zbog svojih suboraca zbog jednog ugaslog života i branitelja koji se zapalio trebao bi dati ostavku kako bi spriječio daljnje gubitke života, ali NE, ministar branitelja bezgrešno radi svoj posao i ne odstupa s mjesta ministra!!!

 

 

 

Leave a Reply