Prva tribina TEDxMaksimir

Prva tribina TEDxMaksimir

Održana je  prva tribina u nizu TEDxMaksimirSalon s temom Zapošljavanje.

Uvodni govor  na temu Zapošljavanje  govorile su Mirta Škaljac, Mihaela Smadilo i Elvira, Mlivić Budeš, a gosti TEDxMaksimirSalona Elena Cvjetković, Gordana Frgačić, Melanija, David Gaal, Jura Benčić, Marko Oltean i Petar Lovrić svojim su iskustvenim nastupima dodatno začinili početak prvog događaja.

– Mi se na TEDx-u ne bavimo problemima na tržištu rada. Cilj nam je da kroz jednostavne savjete i informacije proširimo pozitivnu vibru i pružimo perspektivu svim ljudima koji su došli na TEDxMaksimirSalon kako bi čuli nešto dobro i korisno. Kada smo pripremali program ideja nam je bila da sagledamo zapošljavanje kroz tri aspekta: kako se predstaviti poslodavcu, kako na kandidate gledaju poslodavci te važnost dodatnog obrazovanja u zapošljavanju i razvoju karijere.Željeli smo pomoći svima onima koji možda bez uspjeha dulje vrijeme traže posao kako bi novim, originalnim savjetima dobili neki novi smjer i u konačnici dobili željeni posao. Vjerujem da su mnogi dobili korisne savjete te potaknuti idejama naših govornika i gostiju mogu uspjeti u namjeri pronalaska idealnog zaposlenja. – rekao je  Karlo Matić, nositelj licence TEDxMaksimir događaja.

Idući TEDxMaksimirSalon je u utorak, 25.11.2014. u 18 sati u Tribinama Grada Zagreba na temu Coaching. Na stranicama Hrvatske udruge za coaching definirano je da je coaching skup specifičnih metoda, usmjerenih na razvoj pojedinaca i timova.

Kako to izgleda u praksi te kako vam coaching može pomoći da savladate naoko jednostavne probleme i postanete bolji u onome što radite pokazat će govornici i gosti našeg događaja na temu coachinga. Svakodnevica je često puna raznoraznih zapleta koji zahtjevaju našu virtuoznost u rješavanju nastalih problema.

Ponekad te probleme ne znamo riješiti sami i potrebno nam je vođenje. Bilo profesionalno ili osobno, coachevi su tu da vam demonstriraju nekoliko primjera kako i kada koristiti coaching u svakodnevnom životu.

 

 

 

Leave a Reply