GRADSKA SKUPŠTINA/AKTUALNI SAT: Izostala su pitanja o gradonačelniku, branitelji su ipak aktualniji

GRADSKA SKUPŠTINA/AKTUALNI SAT: Izostala su pitanja o gradonačelniku, branitelji su ipak aktualniji

Danas se održava prva sjednica Gradske skupštine bez gradonačelnika Milana Bandića koji se trenutno nalazi u pritvoru, pitanja o njemu izostala su na aktualnom satu, čak je atmosfera u sabornici bila poprilično mirna bez većih trzavica.

Sandra Švaljek odradila je dobro svoj prvi aktualni sat, dobro kordinirani pročelnici, dobro ostavljen dojam, napokon su pročelnici bili nu svojoj funkciji.

Zastupnik Ivan Čelić postavio je pitanje o gradnji škole u Kustošiji, izgradnja škole je u planu 2015 godine, odgovorio je pročelnik Lovrić. Isto tako postavljeno je pitanje gradnje škole u Čulincu, koja je prijeko potrebna jer bi rasteretila ostale tri škole. Grad zagreb trenutno ima potrebu za proširenjem ili dogradnjom još 17 škola.

– Na žalost škola u Ćulincu nije u planu zbog neriješnih imovinskoh odnossa, odnosno zemljište na kojem je planirana izgradnja škole je privatno.- rekao je Ivica Lovrić.

Andrija Mikulić (HDZ) upozorio je na gomile glomaznog otpada u gradu te upitao tko je zadužen za odvoz. Poručio je Švaljek da bi trebala doći na teren i vidjeti stotinjak divljih odlagališta.

-Imam informaciju o sve većem broju divljih odlagališta i održala sam nekoliko sastanaka s nadležnima. Tražimo rješenje za to, a uključili smo i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. – rekla je Švaljek.

Zoran Piličić postavio je piutanje zašto Gradska skupština nije izrekla službeni stav o prosvjedu branitalje, ispred Ministarstva branitelja.

Darinko Kosor  posjetio je  branitelje i ratne invalide koji prosvjeduju ispred Ministarstva, bez javnosti, kamera i medija.

-Vidjeli smo nemile slike teških invalida, a u Gradskoj skupštini ne možemo nemušto stajati sa strane i promatrati što se zbiva već izreći svoj stav. Predlažem  Odboru za branitelje da održi tematsku sjednicu o tom pitanju.- rekao je Zoran Piličić.

Gradski ured za zdravstvo s pročelnicom Mirnom Šitum od početka prosvjeda vodi intenzivnu brigu za branitelje.

-Danima smo na terenu organizirali kontinuiranu prisutnost vozila hitne pomoći koja je dežurala 24 sata. No, imali smo poteškoća oko postavljanja kontejnera i priključivanja struje i nije nam to isprva bilo dopušteno. Naši liječnici su 24 sata na raspolaganju kao i ekipe hitne pomoći.Grad Zagreb je pokazao najveću razinu odgovornosti prema ovoj iznimno ranjivoj skupini građana.- rekla je Mirna Šitum.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply