SVI SVETI: Besplatne izvanredne linije ZET-a!

SVI SVETI: Besplatne izvanredne linije ZET-a!

– ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dan uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od početka se tjedna prati prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuju se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti. – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u petak, subotu i nedjelju, odnosno 31. listopada te 1. i 2. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

TRAMVAJSKI PROMET UOČI,  NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN

Tijekom posebne prometne organizacije, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, prijevoz će na izvanrednim autobusnim linijama biti besplatan!

U petak, 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.Na blagdan Svih svetih1. studenoga, kao i na Dušni dan, 2. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI, NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševec,
Dubec – Markovo Polje i
Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu redovnih linija, u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak prometovat će također u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.
Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak – Petrova ulica.Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije: 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak,
U petak, 31. listopada te subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) 226 (Svetice – Kaptol) bit će skraćene do Remeta.
Autobus linije 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak vozit će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak i to djelomično izmijenjenom trasom: Kozjak – Rebar – Laščinska – Bijenička – uobičajenom trasom do raskrižja s Laščinskom – Rebar – Kozjak.
Tijekom posebne regulacije prometa, od petka 31. listopada, od 8 sati, do nedjelje, 2. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.
PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševac vozit će 31. listopada, 1. i 2. studenoga od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Oporovečka – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava – Avenija Gojka Šuška. 
Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku Oporovečke ulice, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.
Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s Ulicom Rudolfa Kolaka, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U petak, 31. listopada te subotu i nedjelju 1. i 2. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210(Dubrava – Studentski grad – Klin) biti će obustavljene.
Istovremeno linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), zbog posebne regulacije  prometovat će izmijenjenom trasom. Autobusi će voziti uobičajenom trasom do Koledinečke, a zatim Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo polje prometovat će u petak 31. listopada, od 12 do 18.30 sati te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 7.30 do 18.30 sati.

Predviđena trasa linje je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje, odnosno do parkirališta za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste. Autobusi će se usputno zaustavljati na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE
U subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, autobusne linije 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima.U petak, 31. listopada, subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) od 8 sati prometovat će izravno do Šibica, a ujedno će se uspostaviti izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati voziti svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar. Autobusi linija 172176 i 177 zaustavljat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska, od 8 do 20 sati.

Na blagdan Svih svetih, u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, prema potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a. Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na besplatnom telefonskom broju 0800 200 060. Kontakt centar radit će na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan, od 7.00 sati.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply