AKTI GRADONAČELNIKA: Svi projekti idu dalje

AKTI GRADONAČELNIKA: Svi projekti idu dalje

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je danas da Grad Zagreb ne odustaje od preuzimanja Imunološkog zavoda jer za to još uvijek postoji interes te kako se oko svega konzultira s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

“Opunomoćena sam zamjenica gradonačelnika jer je svoje ovlasti prenio na mene. Zakon je tu jasan – opunomoćeni zamjenik dužan je konzultirati se s gradonačelnikom koji mu je punomoć dao”, odgovorila je Švaljek na zanimanje novinara je li posjetila Bandića u zatvoru u Remetincu i da li se s njime konzultira oko poslovanja Grada.

Prvi puta je umjesto gradonačelnika Milana Bandića vodila konferenciju za novinare u Gradskoj upravi uobičajenu uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine te navela kako sutra očekuje mirnu sjednicu, bez posebnih prijepora, ponovivši kako Grad Zagreb “funkcionira kako treba”.

Na pitanje novinara želi li Grad Zagreb još uvijek preuzeti Imunološki zavod te financirati izložbu Hrvatske na EXPO-u u Milanu, kao što je to obećao Bandić, Švaljek je podsjetila kako su još početkom godine uputili iskaz interesa za preuzimanje Imunološkog zavoda te da je Grad Zagreb udovoljio uvjetima natječaja na koji se javio u svibnju. No, do danas o rezultatima tog natječaja nemamo nikakvih informacija iz Ministarstva gospodarstva, iako smo slali dvije požurnice, rekla je i dodala da postoji samo neslužbena informacija o tome da je iskaz Grada prihvatljiv i dobar.

“Ne vidim razloga zašto bismo sada s time stali. Nema govora. I dalje postoji interes prema Imunološkom zavodu jer smo svjesni njegove važnosti u izradi cjepiva, krvnih pripravaka i ostalog”, rekla je Švaljek.

Zamjenica gradonačelnika zadužena za društvene djelatnosti Vesna Kusin izvijestila je pak da je Grad Zagreb želio preuzeti obveze vezane uz hrvatsku izložbu na EXPO-u u Milanu pa je Vladi uputio pismo namjere budući da za to treba dati odobrenje, no, kaže Kusin, odgovora iz Vlade još nema.

Tekst: HINA

 

Leave a Reply