Prijem Arhiepiskopa ohridskog i makedonskog u Dvercima

Prijem Arhiepiskopa ohridskog i makedonskog u Dvercima

Povodom svečanog polaganja kamena temeljca za Pastoralni centar i Makedonsku pravoslavnu crkvu u Zagrebu, zamjenice gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin, sa suradnicima, primile su u  palači Dverce  primile su visoke predstavnike Mkedonske pravoslavne crkve koju  je predvodio poglavar MPC Arhiepiskop ohridski i makedonski, Njegovo blaženstvo g. Stefan.

– Po prvi puta imamo priliku ugostiti Arhiepiskopa ohridskog poglavara makedonske crkve gospodina Stefana. Povod njegovog dolaska vrlo je lijep postavljenje kamenog temeljca pastoralnog centra i makedonske pravoslavne crkve koji se dogodio jučer, danas još jedanput obilježavamo taj događaj. Mislim da je to velika čast i priznanje gradu Zagrebu. Činjenica da će biti u gradu Zagrebu izgrađena prva Makedonska pravoslavna crkva izvan granica makedonije. To je potvrda koliko se i makedonci dobro osjećaju u Zagrebu koliko su dobro prihvaćeni I koliko žele imati osjećaj doma upravo u gradu Zagrebu. Mi sa strane gradske uprave naravno da ćemo učiniti sve da se ta makedonska pravoslavna crkva izgraditi i da pridonese osjećaju doma makedonaca. – rekl je Sandra Švaljek.

Poglavar  Stefan zahvalio se Gradu Zagrebu na uloženom trudu i naporima za izgradnju MPC koje će zasigurno doprinijeti zbližavanju Hrvata i Makedonaca.
Datum polaganja kamena temeljca, 26. listopada odabran je jer se prema Julijanskom kalendaru taj dan slavi Sveta Zlata Meglenska, zaštitnica Makedonske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu.

 

Leave a Reply