ABA LIGA: U ponedjeljak Cedeviti dolazi Igokea

ABA LIGA:  U ponedjeljak Cedeviti dolazi Igokea

 U ponedjeljak u 20:30h Cedevita će u Dvorani 2 Doma sportova u sklopu 5. kola ABA lige ugostiti Igokeu. Zagrepčani su u petak igrali euroligašku utakmicu na gostovanju kod Limogesa, u kojoj su poraženi sa 71:60, no brzo su misli morali okrenuti prema regionalnom natjecanju jer Igokea je Cedevitina šansa da prvi put ove sezone u ABA ligi dođe iznad 50% pobjeda.

Unatoč posljednjem porazu, pomoćni trener Dražen Orešković rekao nam je kako je u momčadi atmosfera dobra: “Vrlo je dobro stanje cijele ekipe, psihički i fizički. Gledamo na utakmicu protiv Igokee kao i na svaku drugu. Pripremljeni smo za njih i, kako bi se reklo, sportski smo napaljeni.”

Orešković iz Igokee ističe trojicu igrača: “To je momčad koja ima nekoliko prekaljenih igrača, od kojih bih izdvojio Jonesa, Jeremića i Jorovića. Njih trojica su nositelji Igokeine momčadi. Hvala Bogu, kod nas nema novih ozljeda i u iščekivanju smo povratka igrača koji se oporavljaju.”

Ti koji se oporavljaju su Marko Tomas i Roko Ukić. Prije bi se na teren trebao vratiti Roko, ali to vjerojatno neće biti već ovog ponedjeljka.

Ako pogledamo na tablicu, vidjet ćemo da je Igokea u prva četiri kola upisala samo jednu pobjedu uz tri poraza. U prvom kolu izgubili su u gostima kod Zadra, u drugom kod kuće od jake Budućnosti, u trećem su poraženi kod Szolnokija, a u četvrtom su doma pobijedili Krku.

Ima li Igokea trenutno slabiji score u odnosu na svoju kvalitetu?

“Vjerojatno da. Mislim da su oni domaćinska ekipa koja gađa domaće pobjede. No, kod kuće su izgubili od Budućnosti, koja je tu utakmicu dosta dobro odradila i pobijedila. Protiv Szolnokija su u gostima imali utakmicu u svojim rukama, no nesretno su izgubili, dok je Zadar u prvom kolu bio u zaletu”, odgovorio je Orešković.

Dakle, bez obzira na slabiji ulazak u sezonu, Igokea u Zagrebu ima svoje šanse…

“Igokea je vani veoma nezgodna ekipa jer nemaju što izgubiti. Mogu odigrati utakmicu bez ikakvog opterećenja”, istaknuo je Orešković.

To, međutim, ne znači da Cedevita ne razmišlja isključivo o pobjedi. Razlika između Eurolige i ABA lige je ipak velika.

“U ovoj utakmici protiv Limogesa u Francuskoj bilo mi je prvi put da sam igrao Euroligu i stvarno je fizički velika razlika između te dvije lige”, izjavio je Cedevitin krilni igrač, Ivan Ramljak. “Nama je ABA liga prioritet. Tu ciljamo na sami vrh i po povratku iz Francuske već smo u subotu ujutro imali trening i počeli se pripremati za Igokeu. To je potpuno drugačija ekipa od Limogesa. Igraju sporijim tempom. Jasko je već govorio na sastanku da ih moramo uvesti u naš ritam, a ne ući u njihov lagani, gdje su oni možda čak i iskusniji od nas. Imaju trojicu-četvoricu stvarno dobrih i iskusnih igrača. Moramo ih natjerati da se što više potroše i tako će nama biti lakše.”

Cedevita još uvijek ne igra kako može. S obzirom da je u rotaciji, u odnosu na prošlu sezonu, znatan broj novih i mladih igrača, a tu su i ozljede Ukića i Tomasa, očekuje se da će Sokolovi s vremenom igrati sve bolje i bolje.

“Tako smo i prošle sezone, kad smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje, a na kraju sezone smo stvarno igrali odličnu košarku i zasluženo postali prvaci Hrvatske. Šteta zbog ovih ozljeda koje su nam se događale s Tomasom i Ukićem. To nas je izbacilo iz ritma i poremetilo nas jer su to dvojica naših najboljih igrača. Što se oni prije oporave, to će biti bolje za nas”, na kraju je rekao Ivan Ramljak.

Tekst:  KK Cedevita

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply