Pročelnik Ivica Lovrić primio je predstavnike Društva ravnatelja Slovenije

Pročelnik Ivica Lovrić primio je predstavnike Društva ravnatelja Slovenije

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić primio je u Gradskoj upravi predstavnike Društva ravnatelja Slovenije, predvođene predsjednicom Nives Počkar, koji su u uzvratnom posjetu Zagrebu te predsjednika Zagrebačkog ogranka Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Zlatka Stića. 

Naime, zagrebački predstavnici su u lipnju ove godine posjetili svoje kolege u Ljubljani, a Zagreb je za svoje slovenske kolege u okviru dvodnevnog boravka organizirao posjet prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog, tehničkoj školi Ruđer Bošković i Ugostiteljsko turističkom učilištu te Ministarstvu znanosti i obrazovanja kao i turističko razgledavanje grada.
 
Uviđajući razlike između hrvatskog i slovenskog obrazovnog sustava, gosti su pohvalili angažman Grada Zagreba koji aktivno sudjeluje u poboljšavanju uvjeta školovanja, od gradnje škola, školskih igrališta do besplatnih udžbenika. 

Kako se čulo Zagrebački ogranak UHSR- a održava prijateljske odnose s ravnateljima iz Slovenije, posebice s ravnateljima iz Ljubljane, a suradnja je rezultirala zajedničkim EU projektima.

Tekst/Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply