Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek u punom opsegu obavlja posao gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek  u punom opsegu obavlja posao gradonačelnika

Povodom novo nastale situacije u kojoj je prvi čovjek grada  Milan Bandić u pritvoru , brigu o Gradu preuzela je njegova zamjenica Sandra Švaljek i  to sukladno Zakonu o jedinicama lokalne i područne samouprave i Statutu Grada Zagreba.

– Sigurna sam da u ovim okolnostima koje su prilično izvanredne,  mogu  kvalitetno obavljati ovaj posao, ja sam bila svjesna svoje funkcije od prvog dana i jako dobro znam koju težinu ona nosi.- rekla je Sandra Švaljek.

– Mi redovito održavamo naše operativne sastanke, danas smo imali jedan takozvani veliki kolegij, kolegij svih pročelnika gradskih ureda, trebao nam je jedan dodatni dogovor i ono što smo dogovorili na tom sastanku pročelnika ureda je da ćemo sve svoje obaveze, sve svoje poslove obavljati bez ikakve bojazni, bez pritiska, kvalitetno, odgovorno i efikasno. Znači, kao i do sada. Pred nama je jedan veliki posao kao što je priprema proračuna za 2015. Godinu, pripreme proračuna su već započele sa kolegom Kojićem i ja vjerujem da ćemo ga napraviti najbolje na zadane okolnosti.- rekla je Sandra Švaljek

Sve točke za slijedeću sjednicu Gradske skupštine  su pripremljene, ona će se održati 30. listopada i tu isto nebi trebalo biti nikakvih problema.

Svi zaključci i sve odluke koje su donesene ranije, uredno se provode i isto tako provodit će se i realizirati svi projekti koji su do sada bili najavljeni.

Još jednom u ova tri dana, dobili smo dokaz da od kada je nastala izvanredna  situacija , sa gradonačelnikom Bandićem, Grad i dalje funkcionira besprijekorno.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply