Milanu Bandiću određen pritvor od mjesec dana

Milanu Bandiću određen pritvor od mjesec dana

Mjesec dana pritvora odredio je sudac istrage Zdenko Posavec,  Milanu Bandiću i ostaloj devetorici osumnjičenih. Petru Pripuzu i još dvojici osumnjičenih odobrena je jamčevina ali će i on ostati u Remetincu dok se ta odluka ne realizira, odnosno, dok se ne provede postupak.

– Moj klijent Petar Pripuz može izači iz pritvora ako položi jamčevinu od 7.5 milijuna kuna.  Očekujemo  pravomoćnost ove odluke, nakon toga će to biti položene onda on može izači. Pritvor mu je određen samo zbog utjecaja na svjedoke, a ne zbog ponavljanje kaznenih djela. Moći će van kada ovo večerašnje riješenje pravomoćno i kad položi na račun suda 7.5 milijuna kuna u gotovinskom iznosu. Svima je određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, osim trojice političara. Svi imaju pravo ponuditi jamčevinu. – rekao je Ante Nobilo, odvjetnik Petra Pripuza.

Odluka koju je sudac istrage izrekao,  ipak nije konačna, jer svi osumnjičenici u roku od tri dana na nju imaju pravo žalbe, kao i na odluku u pokretanju istrage.

– Naravno sad ide žalbeni postpuak. Žao mi je što nakon toliko godina bavljenja odvjetništvom moram reći da nisam iznenađen. To je sve što sam do sada govorio, ali ja mislim da je ovo sumnjivo. Da  li je ovo politički izrežirano, to mogu samo reći oni. Ovo  se već ponavlja sada po 15. put, ne znam da li je 15. ali je puno puta, ako dolazi do intervencija stalno na političkom planu mislim da se i političari pitaju šta se to događa. sabor još ima nekakvu mogučnost mjenjanja zakona, mislim da se podhitno trebaju mjenat zakoni, a pogotovo zakon o državnom odjetništvu. Gospodin  Bandić prihvatio odluku, ali nije ponudio jamstvo i ako bi ponudili jamstvo mislili bi da je odgovoran, mi znamo da on nije odgovoran i nema mjesta ovoj odluci. ja ću prvo ponuditi žalbu, a nikako ne jamstvo. Mislim da u ovoj državi treba napokon netko napravit javni red!- rekao je Krešimir Krsnik, odvejtnik Milana Bandića.

Uskok je, tražio istražni zatvor za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza, savjetnika gradonačelnika Željka Horvata, direktora ZET-a Ivana Tolića, direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivana Markušića, referenta za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filipa Čulu, direktora Čistoće Miljenka Benka, direktora građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branka Mihaljevića, pročelnika stručne službe gradonačelnika Vidoja Buluma, pročelnika ureda gradonačelnika Miru Lacu i glavnog tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenka Antunovića.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply