Mozart za Mozarta

Mozart za Mozarta

Prije 50 godina rodio se Dražen Petrović, sutra će se povodom njegovog rođendana u Muzeju koji nosi njegovo ime predstaviti edukativni strip Draženov život, a u subotu 25. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lsinski održat će se Koncert in Memoriam.

– Dražen kod svih izaziva posebnu emociju. Zato ćemo Draženov rođendan obilježiti onako kako on to i zaslužuje. Dražen je bio veliki čovjek, sportaš, čovjek koji će generacijama biti uzor.- rekla je Vesna Kusin.

U subotu 25. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski Zagrebačka filharmonija i Djevojački zbora Zvjezdice  s gošćama Antonijom Dunjko, Ivom Krušić, i Sonjom Runje izvodit će Mozartovu  Misu brevis u B –duru, i  40. Simfonija u g-molu,

– Meni na kraju uvijek ostane najteži posao, oprostite na mojoj emociji. Emocije podivljaju u takve dane. Dražen nije samo od obitelji,  Dražen je od svih nas. Kada sam ga pratila po svijetu Dražena nisu gledali samo kaop sportaša nego kao nekoga koji pripada svima nama. Hvala svima koji su uključeni u obilježavanje Draženovog rođendana i koji njguju uspomenu na njega.- rekla je Biserka Petrović.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply