Most prijateljstva između Zagreba i Novog Beograda

Most prijateljstva između Zagreba i Novog Beograda

Vesna Kusin u prostorijama Gradske uprave primila je učenike, profesore i ravnatelja osnovne škole Laza Kostić iz Novog Beograda i njihove domačeine iz Osnovne škole Matija Gubec u Zagrebu.

-Hvala vam na vašoj inicijativi za razmjenu učenika koju smo odmah prihvatili i u kratkom vremenu realizirali. Ova razmjena je jednako važna i za Beograd i za Zagreb, vjerujem u takvo građenje mostova za bolju budućnost. Želim vam ugodan boravak u Zagrebu,potrudit ćemo se da vam budemo dobri domaćini, rekla je zamjenica Kusin.

– Naši učenici gosti,  u Zagreb su stigli u ponedjeljak popodne. Do 26. listopada imaju bogati program koji sačinjava obilazak Zagreba, prijem u Gradskoj upravi, sutra idemo u Opatiju i Rijeku. Plan nam je da naši gosti iz Beograda što više toga vide, u četvrtak će biti prisutni na nastavi zajedno sa domačinima, trudit ćemo se da im boravak u Hrvatskoj i Zagrebu, što bolje prođe. – rekla je profesorica Zelić, iz Osnovne škole Matija Gubec.

– Želja nam je da ovo bude jedan korak ka daljnjoj suradnji Beograda i Zagreba, jako nas veseli uzvratni susret djece iz Zagreba. Oduševljeni smo Zagrebom i hvala domačinu na ovako lijepom dočeku.- rekao je Milorad Jauković, direktor škole Laza Kostić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply