KHL: Treća pobjeda u nizu Medvjeda

KHL: Treća pobjeda u nizu Medvjeda

Odlične predstave u režiji Medveščaka i trenera Douga Sheddena se nastavljaju. Zagrebački ledeni dečki u Čeljabinsku su spojili tri pobjede zaredom. Bio je to prvi Medveščakov niz ove sezone od tri pobjede – sve je krenulo sa Slovanom, zatim je na red došla Jugra, a sada i Traktor. Susret u Čeljabinsku završio je rezultatom 2:4, a svoje prvijence u plavom dresu upisali su Ville Leino i Brock Trotter.

Prva trećina protekla je bez golova i obje su momčadi imale po jedan neiskorišten powerplay. No, početkom druge trećine Medvjedi su atmosferu u Areni Traktor doveli do usijanja. U samo tri i pol minute porušili su snove domaćina i nepovratno im otrgnuli tri boda. Prvo je snažnim udarcem s nekoliko metara udaljenosti mrežu Michaela Garnetta zatresao Matt Anderson, da bi minuti i 12 sekundi nakon toga svoj prvijenac u dresu Medvjeda upisao i Ville Leino. Mreža Traktora nije se uspjelo dobro ni ohladiti od golova Andersona i Leina, a već se u strijelca upisao i Brock Trotter kojemu je kao i finskoj ”zvjerki” ovo bio prvi ovosezonski pogodak.

Domaćini su u 35. minuti iz situacije s igračem više smanjili na dva gola razlike (Stanislav Čistov), ali to nije omelo planove Medveščaka koji je u 48. minuti zahvaljujući Martinu St. Pierru ponovo imao +3. Iako su u posljednjoj trećini igrači Traktora više napadali i imali bolji omjer udaraca na gol (17:8), ipak nisu preokrenuli rezultat. Jedino što im je uspjelo bio je još jedan gol u 53. minuti.

TRAKTOR ČELJABINSK – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

ČELJABINSK – Arena Traktor. Gledatelja . Suci: Ščenjov, Drejev, Matjuša, Petrov.

STRIJELCI:

0:1 MED Anderson (Leino, Palushaj, 24)

0:2 MED Leino (Anderson, Thomas, 25)

0:3 MED Trotter (Wright, 28)

1:3 TRA Čistov (Quint, 35)

1:4 MED St. Pierre (Segal, 48)

2:4 TRA Penkovskij (Glinkin, Ružička, 53)

TRAKTOR: Garnett, Demčenko, Quint, Borodkin, Popov, Glinkin, Wilson, Čistov, Ružička, Katičev, Atjušov, Gubarjev, Bulis, Hlistov, Panov, Kokujov, Penkovskij, Kondratjev, Piganovič, Sajucov, Mokin.

KHL MEDVEŠČAK: Burst, Dekanich, Kinrade, Thomas, Segal, Glumac, Murray, Leino, Pelletier, Palushaj, Martinović, Hutchinson, Anderson, Flood, Wright, Trotter, Bjorkstrand, Carle, Morrisonn, St. Pierre.

ISKLJUČENJA: Traktor 20, Medveščak 12.

UDARCI NA GOL: Traktor 34, Medveščak 21.

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA:HR

Leave a Reply