FOTO/VIDEO: Nakon sedmerosatnog pretresa stana, Milan Bandić odveden u pritvor

FOTO/VIDEO: Nakon sedmerosatnog pretresa stana, Milan Bandić odveden u pritvor

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  uhićen je u nedjelju nešto poslije 18,00 sati u svom domu u Bužanovoj.

Nakon  višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o. podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem.

Uz gradonačelnika Bandića, uhićeni su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i  vlasnik CIOS-a Petar Pripuz i još na desetine ljudi. Iz policije još nisu  potvrđena imena ostalih uhićenih suradnika gradonačelnika Bandića.

Pretres u Bandićevu domu započeo je oko 19,30 sati, i trajao je sve do 2,40, istražitelji su tragali za dokazima i dokumentima koji ga mogu povezati s koruptivnim nedjelima, zlouporabama položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem za koje ga sumnjiči Uskok.

Odvjetnik Milana Bandića Krešimir Krsnik dao je kratku izjavu za medije nakon obavljenog pretresa stana.

– Pretraga je izvršena u stanu. U ovom trentku vi jako dobro znate da ja ne mogui iznositi nikakve detalje o istrazi. Sada slijedi zadržavanje zbog pretraga, i dok se pretrage ne izvrše neće biti odveden na ispitivanje u Uskok.-  rekao je Krešimir Krsnik.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR


 

 

Leave a Reply