Zoološki vrt uskoro u novom ruhu

Zoološki vrt uskoro u novom ruhu

Kako bi poboljšao svoju ponudu,   Zoološki vrt kreće u veliku obnovu za koju je osigurao većinu sredstava iz Europski fond za regionalni razvoj.u iznosu od  38 milijuna kuna. što čini 95 % sredstava, ostalih 5% osigurat će Grad Zagreb.

– Na modernizaciji Zoološkog vrta grada Zagreba radit će se etapno kako bi se posjetiteljima omogućilo kontinuirano posjećivanje Vrta. Cijeli će projekt biti gotov u iduće dvije godine. –  najavila je ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković

U sklopu projekta koji će biti dovršen u iduće dvije godine, izgradit će se, među ostalim, volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar, glavni ulaz s nastambom za pelikane, edukacijski centar i restoran s vidikovcem.

– Onaj tko misli da je priprema projekata za Fondove europske unije, tehnička stvar, taj se jako vara. Takav posao iziskuje puno posla, puno uloženog vremena, zato bi željela još jednom zahvaliti svima koji su sudjelovali u projektu. Ovo je prvi projekt koji je Grad Zagreb dobio, i može poslužiti kao ogledni primjer za buduće projekte. Još jednom hvala cijelom timu na trudu.- rekla je Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika.

Novi izgled Vrta ima i konkretan cilj – povećati broj posjetitelja s trenutačnih registriranih 260 tisuća na 350 tisuća godišnje.

Na projektu zajedno rade Grad Zagreb i Zoološki vrt grada Zagreba.

– Ovaj projekt je sinergija tima sastavljenih od stručnjaka iz Grada Zagreba, ministarstva regionalnih razvoja i fondova europske unije. Ovo je dobar početak i ovakvih projekata biti će još više u skorije vrijeme.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply