VEDRAN MORNAR: Gradonačelnik Bandić otvara škole tempom, koji je teško slijediti

VEDRAN MORNAR: Gradonačelnik Bandić otvara škole tempom, koji je teško slijediti

…jučer osnovna škola  Iver, danas ova srednja škola u Jelkovcu.škola je doista impresivna. Odabir struke koja se školuje u ovoj školi je dobar, jer će sa tom strukom naći zapošljavanje i samim time će se puniti državni proračun.- rekao je ministar Vedran Mornar prilikom otvaranja srednje škole Jelkovec.

Srednja škola Jelkovec osnovana je 2010. godine, do ove školske godine bila je podstanar u srednjoj školi Sesvete. Početkom školske godine, škola je započela s nastavom u novom, modernom i suvremeno opremljenom prostoru, gdje se  obrazuje gotovo 500 budućih elektrotehničara i tehničara za računalstvo.

– Točno prije godinu dana obećali ste nam da ćemo sljedeću školsku godinu početi u novoj zgradi. Vi ste svoje obećanje ispunili a sad je red na nama da nastavimo stvarati budućnost obrazujući mlade generacije u području elektrotehnike i računalstva. – rekla je Draženka Ćutura, ravnateljica srednje škole Jelkovec.

– Prije sedam, osam godina ovdje je bila ledina ali mi smo već tad sanjali da će Jelkovec postati grad u gradu i naselje po mjeri čovjeka. Za  dva mjeseca biti će  gotova dvorana, igrališta te zatvoreni bazen, sve u sklopu škole. U  Jelkovcu će se još izgraditi crkva,  te dograditi dječji vrtić. Zahvaljujući  inicijativi Udruge Novi Jelkovec, od početka rujna prometuje i direktna autobusna linija do Glavnog kolodvora. Ovo ljeto investirali smo 450 milijuna kuna u obrazovanje. –  rekao je Milan Bandić.

Srednja škola Jelkovec ukupno ima 4.554 m2,  sa 24 učionice i 14 kabineta, knjižnicom i čitaonicom, zbornicom  i uredima, u izgradnju cijelog  objekta ukupno je uloženo više od 125 milijuna kuna.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply