FOTO: Gradonačelnik Bandić otvorio Osnovnu školu Iver u Sesvetskom Kraljevcu

FOTO: Gradonačelnik Bandić otvorio Osnovnu školu Iver u Sesvetskom Kraljevcu

– Sviđa mi se ova škola jer ima puno edukativno zabavnih sadržaja i veselim se i jedva čekam da se izgrade dvorana i bazen kako bi se mogao baviti sa sportom! – izjavio je Luka Mihinica učenik 3d razreda Osnovne škole Iver.

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić simbolično je otvorio Osnovnu školu Iver uz malu pomoć dvoje učenika, u naselju Iver, Sesvetski Kraljevec. Na bruto površini od 3.098 m2, škola ima 17 učionica i 13 kabineta, knjižnicu, sportsku dvoranu i vanjske terene, te zatvoreni bazen.

– Mi toliko radimo da ja više ne mogu ispričati što smo sve napravili. Sve ćemo škole formalno otvoriti, iako je školska godina počela prije nešto malo više od mjesec dana. Red je kad se naprave investicije od 7 do 15 milijuna eura da se i formalno otvore. Danas smo ovdje u Iveru, naselje novo,ljudi zadovoljni, dvorana i bazen će biti otvoreni do kraja siječnja, atletska borilišta i igrališta kao da smo na mladosti, prekrasno. Imamo standard obrazovni kao Beč, a za tri godine učinit ćemo sve da zagrebačka djeca idu samo u jednu smjenu i to ćemo napraviti, to je civilizacijski doseg za kojim težimo. A želimo i drugima da pljunu u šake i upregnu kola i rade, i da napravimo i Zagreb i Hrvatsku po mjeri čovjeka. Škola, bazen i dvorana su koštali 60 milijuna kuna plus PDV. Ukupno ovo ljeto smo utrošili 450 milijuna kuna u obrazovnu infrastrukturu.- rekao je gradonačelnik Bandić nakon otvorenja Osnovne škole Iver, u Sesvetskom Kraljevcu.

Gradonačelnik Bandić je obećao građanima stambenog naselja Iver u Sesvetskom Kraljevcu da će sportski tereni u sklopu škole biti otvorena za građanstvo do 22 sata svakog dana, poslije obrazovnog procesa koji se odvija u školi.

– Osnovna škola Iver ima 208, učenika, 37 djelatnika, 2700 m2 unutrašnjih prostora  4500 m2 vanjskih terena. Kao što je gradonačelnik rekao otvorit ćemo terene građanstvu nakon što završi nastava, ali da se ne devastiraju tereni jer je previše novca uloženo u ovu školu da bi se odmah sve i uništilo. Škola je počela s radom 8. rujna i svi su zadovoljni što smo dobili ovako modernu i lijepu školu,- rekla je Katarina Rajković, privremena ravnateljica Osnovne škole Iver.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply