Započela 12 Međunarodna izložba inovacija ARCA 2014

Započela 12 Međunarodna izložba inovacija ARCA 2014

U  Boćarskom domu u Zagrebu danas je počela  12 Međunarodna izložba inovacija ARCA 2014 koja će trajati do 18. listopada ove godine.

Na  izložbi će se predstaviti  primjenjive i korisne inovacije iz Hrvatske i svijeta, i ove godine očekuje se  značajan broj inovacija koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca i timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i javnim institutima.

Posebno su važne inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava, a koji su i temelj budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske.

Ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA prethodit će 5. Konferencija INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI koja će se održati 16. listopada 2014.

Jače povezivanje gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom i korištenje znanstvene i istraživačke infrastrukture osnažuju konkurentnost  gospodarstva, dok promocija inovacija i inovatorstva putem međunarodnih izložbi i tematskih konferencija bitno pridonose razvoju inovacijske kulture u tvrtkama i predstavljaju potporu u animiranju zaposlenika za kreativno razmišljanje i stvaranje inovativnih proizvoda i procesa.

 

Leave a Reply