VI. konferencije socijalnih radnika

VI. konferencije socijalnih radnika

U prostorima hotela Antunović, šesti puta za redom održava se konferencija socijalnih radnika, ove godine tema trodnevnog skupa je Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize.

Na otvaranju šeste konferencija prisustvovali su gradonačelnika Milan Bandić,  zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš, Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.

– Šesta konferencija socijalnih radnika posvećena je socijalnoj i ekonomskoj krizi koja snažno obilježava vrijeme u kojem živimo. Promatrana iz perspektive socijalnog rada ova aktualna društvena tema otvora brojna pitanja na koja nije moguče odgovoriti bez sudjelovanja i angažiranja cijele zajednice. Profesionalni socijalni rad utemeljen na principima ljudskih prava i socijalne pravde obavezan je zalagati se za ravnopravnost i jednakost svakog čovjeka za socijalnu koheziju i socijalnu uključenost svake osobe, ali je isto tako obavezan pomagati ljudima u nevolji da riješi svoje životne probleme.- rekla je Štefica Karačić.

Stručni skup održat će se od 15. do 17. listopada, a namjenjen je socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima i drugim stručnjacima zaposlenima u sustavu socijalne skrbi, zdravstvu, školstvu, pravosuđu i svima koji su zainteresirani za ulogu i položaj djelatnosti socijalnog rada u našem društvu.

– To je minimalno da se jednom godišnje okupite i da govorite o problemima s kojima se susrečemo. Da ne radimo od jezika lopatu, da ne ispadnemo svi veliki govornici, djela govore više od riječi. Zagreb je socijalno najodgovorniji i naojsjetljiviji grad u Hrvatskoj i uvomo djelu Europe. Nema veće zadovoljštine i božjeg dara pomagati drugima i naručito pomagati onima koji nemaju i koji su u nevolji. To je božji dar kojeg netko ima, a netko nema u sebi. Cijela slika  gospodarski i socijalno u  gradu Zagrebu je na sreću  puno bolja nego u ostalom djelu Hrvatske. To je razlog neimanja ravnomjernog gospodarskog razvitka Hrvatske, strategije ekonomskog razvoja Hrvatske, a nadam se da ako ne ova, nego ona iduća vlada će to napraviti i nadam se da ću ja u tome malo pomoći.-. rekao je Milan Bnadić

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply