Tehnički muzej u slijedećoj godini Tehnički muzej Nikole Tesle

Tehnički muzej u slijedećoj godini Tehnički muzej Nikole Tesle

Gradonačelnik  Milana Bandića na sastanku s ravnateljicom Tehničkog muzeja Markitom Franulić i predstavnicima Upravnog vijeća, predvođenima predsjednikom Nedeljkom Štefanićem, predložio je promjenu imena Tehničkog muzeja u Tehnički muzej Nikole Tesle.

– Razmišljajući i razgovarajući s ljudima od struke, prije 10 dana došli smo na ideju da bi Tehnički muzej trebalo obnoviti, modernizirati i sadržajno oplemeniti – udahnuti mu dušu, a to bez Nikole Tesle, čovjeka koji je osvjetlio cijeli svijet ne bi bilo to. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom izjava za novinare nakon sastanka.

– Vijeće je prihvatilo prijedlog gradonačelnika o preimenovanju Tehničkog muzeja u Tehnički muzej Nikole Tesle. Smatramo da je to povezivanje dva velika brenda. Prvi brend je Nikola Tesla drugi brend je Tehnički muzej. Smatramo da će se kroz ovaj proces dogoditi puno promjena. Za nas iz Tehničkog muzeja otvorit ćemo muzej važan u cijelome svijetu. Nikola Tesla i Tehnički muzej zajedno će stvarati novu povijest kroz ovaj proces preimenovanja i renoviranja. Mislimo da ćemo dobit mogučnost proširenja i osigurati novi indentitet. I nadamo se da će svi oni koji poštuju Nikolu Teslu u cijelome svijetu da će ovdje u Tehničkom muzeju Nikole Tesle naći puno sadržaja kojeg će ih povezivati s njim.- rekao je  Nedeljko Štefanić.

Tehnički muzej uz promjenu imena, promjenit će se fasada, unutarnji prostor muzeja i vanjski dvorišni prostor muzeja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply