Predstavljen program Start up konferencije Zagreb Connect

Predstavljen program Start up konferencije Zagreb Connect

U  Gradskoj upravi Grada Zagreba, održana je  konferencija za novinare  na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, pročelnica GU za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, Veleposlanica Izraela u RH Zina Kalay Kleitman, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO Darko Liović i direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković, povod konferencije je najava  Start up konferencija Zagreb Connect.

Grad Zagreb, u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebačkim velesajmom, organizira prvu start–up konferenciju Zagreb Connect, koja će se održati 12. i 13. studenoga u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

– Ove godine pokrećemo Zagreb Connect, novo poslovno događanje u Gradu Zagrebu. Cilj nam je dati priliku poduzetnicima početnicima iz grada Zagreba i šire regije da nauče na što bolji način predstaviti svoje poslovne ideje i omogućiti mladim poduzetnicima susret s potencijanim investitorima i poslovnim anđelima. Grad Zagreb prepoznaje značaj i potencijal rastuće start-up zajednice te je želi dodatno osnažiti pomažući novim poduzetnicima da svoje ideje pretvore u uspješna poduzeća koja će biti konkurentna na tržištu EU i svijeta. Zagreb Connect će iz perspektive investitora, biti jedinstvena prilika da otkriju do sada nepoznate nove poduzetnike koji traže financijsku i nefinancijsku potporu.Ovim putem pozivam sve start-up tvrtke i pojedince koji imaju dobre poslovne projekte da se prijave za natjecanje na Zagreb Connect-u. Rok prijave je 26. listopada 2014. – rekao je Milan Bandić.

Prepoznajući značaj i potencijale rastuće start up zajednice srednje i jugoistočne Europe,  Grad Zagreb po prvi puta organizira Zagreb Connect kao novo poslovno događanje koje će omogućiti poduzetnicima – početnicima  sudjelovanje i predstavljanje te direktan susret s potencijalnim investitorima i poslovnim anđelima. Investitorima će to biti jedinstvena prilika da otkriju do sada nepoznate nove poduzetnike koji traže financijsku i nefinancijsku potporu.

Zagreb Connect bit će otvoren za javnost i besplatan za sve sudionike.

Najbolje projekte očekuju vrijedne nagrade: 50.000,00 kn, 30.000,00 kn, 20.000,00 kn i nagrada Grada Zagreba za tvrtke sa sjedništem na području grada Zagreba 25.000,00 kn + besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto. Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

 

Leave a Reply