BADco.: „MANJE ZLO“ prva premijera u ovoj kazališnoj sezoni

BADco.:  „MANJE ZLO“ prva premijera u ovoj kazališnoj sezoni

BADco. hrvatska kazališna skupina međunarodne prepoznatljivosti, najavljuje novu premijeru. Predstava MANJE ZLO u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec bit će premijerno izvedena u četvrtak 16. listopada u 20 sati u predvorju kina SC. Reprizne izvedbe održat će se u petak 17. listopada i subotu 18. listopada.

Predstava je inspirirana filmom „Idi i gledaj“ Elema Klimova i poemom „Četiri kvarteta“ T.S.Eliota. Predstavu izvodi Zrinka Užbinec, dramaturg je Goran Sergej Pristaš, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a kostime je dizajnirao i izradio Silvio Vujčić.

 Krenete i nekamo stignete. Ili ne. Gledate i nešto vidite. Ili ne. Mjesto na koje dođete neće još dugo postojati, stvari koje vidite čine se kao prijetnja. Ono što veže konkretno mjesto, njegovo vrijeme i trajanje možda je ritam, ritam koji tvori ples, ritam koji tvori strah, ritam koji tvori užitak. U novoj predstavi BADco. ritam tvori vrijeme koje nosi prijetnju, vrijeme koje otkucava, vrijeme koje zakucava. Ukoliko više nije povorka mrtvaca, povorka staleža nego lanac vibracija, elektromagnetskih valova i afekata, kako se pleše suvremeni danse macabre ako ne kao solo izvedba?

Leave a Reply