XII. ZAGREB KARATE FEST – Karate Top Ten najjači turnir za žene u Europi i Svijetu

XII. ZAGREB KARATE FEST – Karate Top Ten najjači turnir za žene u Europi i Svijetu
Karate klub Princ u suradnji sa Zagrebačkim i Hrvatskim karate savezom, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i ove godine organizira međunarodnu karate priredbu koja se sastoji u dva dijela. U jutarnjim satima se očekuje oko 700 natecatelja u mlađim kategorijama od cicibana do seniora.
Karate Top Ten je najjači jedinstveni turnir za žene u Europi i svijetu. Tako će se u Zagrebu 15.11. okupiti najbolje od najboljih svjetskih karatašica. Utemeljitelj ovog najjačeg turnira za žene u svijetu je naš karatist Novica Bogadanović koji je ponosan što su Hrvatska i grad Zagreb “kolijevka” ovakvog turnira.
– To je zaista velika čast za Hrvatsku i grad Zagreb jer time promičemo ljepotu i dobrotu naše domovine i grada. – rekao je Novica Bogdanović.
Karate ima dugu tradiciju u Republici Hrvatskoj, a hrvatski počeci su mu pedesetih godina u Zagrebu. Zadnja dva desetljeća to je jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova, a ujedno je i najmasovniji borilački sport u Hrvatskoj. Ovom priredbom osobito se želi afirmirati bavljenje sportom ženske populacije.
Kao i dosadašnjih godina natjecanje će podržati veliki broj uglednika iz političkog, estradnog i javnog života.
Ulaz na ovo sportsko događanje je besplatan (slobodan), a priredba je humanitaranog karaktera pod geslom “Stop nasilju! Karate sportom protiv nasilja”.
Natjecanje počinje u 09 sati ujutro, a glavna gala predstava TOP TEN počinje u 19:30 sati u Dvorani 2 Doma sportova.

Leave a Reply