MILAN BANDIĆ: Preuređenjem i dogaradnjom škole postigli smo obrazovni ideal

MILAN BANDIĆ: Preuređenjem i dogaradnjom škole postigli smo obrazovni ideal

Rekao je gradonačelnik na svečanom otvaranju osnovne škole Pavleka Miškine.

– Dan prije ulaska Hrvatske u EU i ulaska Zagreba u krug EU metropola, započeli smo sa rekonstrukcijom i dogradnjom najstarije škole u gradu Zagrebu. Škola sada ima 3000 kvadrata novog prostora, sa tri smjene prošli smo u jednu, u ovoj školi dostigli smo obrazovni standard. U obnovu škole uloženo je 50 milijuna kuna, radovi su trajali 14 mjseci, škola je dobila dodoatni prostor na tavanu i podrumu. Bilo je nezadovoljstva kod roditelja zato jer su djeca godinu dana pohađala nastavu na tri lokacije, ali sada je sve to uređeno, na radost učenika, učitelja, profesora i roditelja.- rekao je Milan Bandić.

Grad Zagreb u slijedećih pet godina ima u planu izgraditi još 30 škola, samim tim rad u dvije ili tri smjene otišao bi u povijest.

– Ovim dograđivanjem i preuređenjem škole, prestali smo sa radom u tri smjene, koja je gušila rad škole, jer smo bili zakinuti sa razvijanjem izvannastavnih aktivnosti. Učenici koji pohađaju razrednu nastavu od 1.-4. razdreda pohađaju dvije smjene, dok učenici od 5.-8. razreda idu u dvije smjene, ali nastava im završava do 17,30 sati kako bi se nesmetano mogli bavit vanškolskim aktivnostima ili kako bi što više vremena mogli provoditi sa svojim obiteljima.- rekla je Vesna Vrbanović Jančić, ravnateljica osnovne škole Pavleka Miškine.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply