Borovje se upisalo na kartu zelenih kvartova Zagreba

Borovje se upisalo na kartu zelenih kvartova Zagreba

Akcijom uređenja Gradskog vrta u Borovju nastavljaju se ovogodišnje zelene akcije u sklopu nacionalnog projekta Urbani vrtovi. Zahvaljujući Gradu Zagrebu, 24sata i Radiju Kaj kao i velikom zanimanju građana, Grad Zagreb bogatiji je za još jednu zelenu oazu.

Društveno odgovorna akcija uređenja zajedničke zone Gradskog vrta Borovje, koju je vodila glumica Marija Borić, započela je svečanim uručenjem donacija, vrtne kućiće, alata i opločenja, koje su korisnicima uručili gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici Peveca i Zagrebačke pivovare. Nakon toga uslijedio je izbor i uručenje nagrada najljepše gredice Gradskih vrtova Zagreb prema glasovima stručnog žirija koji se sastojao od profesora s Agronomskog fakulteta i čitatelja 24 sata na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a nastavilo se dodjelom ugovora novim korisnicima vrtnih parcela Gradskog vrta Borovje koje je osobno uručio gradonačelnik.

Cijelu svečanost donacija i uručenja ugovora novim korisnicima obilježio je kratki performans gong skupine Prema vama koja je na šest planetarnih gongova svojom izvedbom izrazila zahvalnost za plodove iz vrta koje nam donose Urbani vrtovi.

Program se nastavio serviranjem jela „Bakin Čušpajz” svim posjetiteljima za dugačkim stolom, a ukusne delicije kuhara Branka Ognjenovića i Marka Živaljića mogle su se probati u gastro pagodi zajedno sa Ožujskim pivom.

Za glazbeni ugođaj uz slasne obroke pobrinula se poznata glazbenica Maja Vučić zajedno s jazz triom Galler – Bernobić – Veselinović.

Na samom kraju akcije predstavila se i edukativna re-use radionica Matije Kasner Sklepaj.me  koji je uz pomoć poznatih likovnih umjetnika Nikoline Ivezić i Petra Hranuellija prezentirao kako napraviti i oslikati vrtni namještaj od paleta.

Leave a Reply