San mnogih klubova, pokal Lige prvaka u Zagrebu

San mnogih klubova, pokal Lige prvaka u Zagrebu

Nakon Bratislave i Beča, turneja najvažnijeg europskog klupskog trofeja u nogometu, stigla je i do Zagreba.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u paviljonu Trophy Toura na Trgu bana Jelačića o ovogodišnjem Trophy Touru govorili su Marko Remenar predstavnik UniCredita i član Uprave Zagrebačke banke, Goran Vlaović, službeni UniCreditov ambasador UEFA Champions League Trophy Toura, Peter Schmeichel, ambasador UEFA Champions League Trophy Toura, Graham Turner, službeni predstavnik UEFA te Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Trofej Lige prvaka na Trg bana Jelačića dovezao se u otvorenom autobusu, a do postolja su ga donijeli naš proslavljeni reprezentativac, bivši nogometaš Goran Vlaović i Peter Schmeichel, bivši proslavljeni nogometaš i ambasador UEFA Champions League Trophy Toura.

– Ova izložba još jednom svrstava Zagreb uz bok ostalih Europskih metropola, koje su ugostile ovaj impozantan trofej. Želim da što više ljudi posjeti ovu izložbu i da u živo vide trofej.- rekao je Milan Bandić.

U  proteklih pet godina turneja je posjetila 66 gradova u 14 europskih zemalja, a izložbu je posjetilo više od 500.000 obožavatelja.

– Na žalost ja u svojoj igračkoj karijeri nisam uspio ovaj pokal dići u zrak, ali mi je drago što je on u Zagrebu i što će ga mnogi posjetitelji vidjeti u živo. – rekao je Goran Vlaović.

Paviljon na Trgu bana Jelačića otvoren je za sve posjetitelje u petak (10.10.) od 14 do 20 sati, u subotu (11.10.) od 10 do 20 sati te u nedjelju (12.10.) od 11 do 19 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply