GRADSKA SKUPŠTINA: Nastavak 19. sjednice

GRADSKA SKUPŠTINA: Nastavak 19. sjednice

Nastavak 19. sjednice započela je točkom 9. Prijedlog zaključka o uređenju imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima nekretnina koje ulaze u obuhvat regulacije potoka Črnomerec, sabirnog kanala, geotehničkih građevina i servisnog puta u zoni potoka od Fraterščice do brane Črnomerec.

Rasprava je ponovo krenula u nekom drugom smjeru, pa se sa potoka,  fokus preselio na reklame na Trgu bana Jelačića, a glavni akteri rasprave bili su Darinko Kosor i Davor Bernardić.

– Trg bana Jelačića sada puno bolje izgleda nego kad ste vi bili skupštinski predsjednik.  Dvije skele su dugo stajale na zgradi Name i na središnjem dijelu Trga. Zašto to niste promijenili, imali ste 10 godina, a privatni vlasnici zaradili su milijune? Odlukom Skupštine, a na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, skinuta reklama Zagrebačke banke, Erste banke i mnoge druge, osim onih koje imaju građevinske dozvole i reklame onih koji su u sporu sa Gradom Zagrebom. Složit ćete se da Zagreb sada izgleda puno ljepše.- rekao je Darinko Kosor.

Odgovor sa strane Bernardića stigao je odmah.

– Donjeli smo odluku, ali reklame i dalje stoje na Trgu i ostat će tu tko zna koliko.

Zastupnik Mario Župan zamolio je obojicu da prekinu polemiku i neka se vrate na rasparavu o temi koja je na dnevnom redu.

Raspravu o reklamama prekinuo je gradonačelnik Milan Bandić.

– Ostalo je još šest reklama, skinuto je 24 reklame.Za sve što nije skinuto kriv je gradonačelnik, a za sve što je skinuto zaslužni ste vi.- rekao je Milan Bandić.

Gradski zastupnici donijeli su zaključak da isplate vlasnicima preostale dvije trećine obeštećenja u obuhvatu regulacije potoka Črnomerec, a čula se ideja da se ondje napravi i šetnica poput one na Dubravkinom putu.

Govorilo se i o prometu, samim time Mesnička je ponovno bila dio polemike.

Mesnička ulica napokon je uređena, ali očito nitko nije zadovoljan njenim novim izgledom, bljeskalice su svima trn u oku, zatim neobilježeni pješački prijelazi (obilježeni jesi, ali ne bijelom bojom).

– Riješenje može biti umirujuća svjetla” koja će biti viša i radit će barijeru između kolnika i pločnika, a umjesto zebre stavit će se nešto drugo kako se ne bi narušio izgled cijele ulice.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ
Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply