MILAN BANDIĆ: Ja sam instuticija, kao što su i hrvatski branitelji institucija

MILAN BANDIĆ: Ja sam instuticija, kao što su i hrvatski branitelji institucija

rekao je Milan Bnadić na aktualnom satu, u polemici koja je trajala 20. minuta sa Gradskim zastupnikom Zoranom Piličićem koji se osvrnuo na jučerašnji kaos na Trgu bana Jelačića.

– Jučer sam se osječao poniženo i  posramljeno. Razlog tome je to što branitelji nisu mogli na dostojanstveni način obilježiti Dan neovisnosti, Trg je bio pun skela, prepreka, kablova, pravi cirkus. Uvjeren sam da se to moglo drugačije napraviti da se htjelo, jer prostor za branitelje trebao je ostati čist. Mnogi predstvanici braniteljskih udruga zbog toga bio je jako nezadovoljan sa takvim stanjem na Trgu bana Jelačića i ja sada prenosim Vama gradonačelčniće njihovo negodovanje.- rekao je Zoran Piličić.

– Koje su to udruge, recite konkretno, evo ja ih sutra pozivam sve u Dverce na primanje i da riješimo sve nesuglasice i probleme. Grad Zagreb je prvi koji je imao Ured za branitelje, mi smo uvijek prvi za branitelje- rekao je Milan Bandić.

Na aktualnom satu raspravljalo se i o otpadu pitanje je postavio Andrija Mikulić, kojeg je zanimalo zašto poništen natječaj za odvažanja glomaznog otpada, jer reciklažana dvorišta ne primaju glomazni otpad.

Petar  Semren upitao je  zašto se djeca, koja pohađaju katoličku školu, ne mogu voziti u autobusu zajedno s djecom iz osnovne škole “Fran Krsto Frankopan”. Gradonačelnik Bandić odgovorio je da taj problem i nije problem i neka taj problem smatra riješenim.

-Sutra ćemo se zajedno odvesti da vidimo hoće li sva djeca ući u autobus. Ako to smatrate problemom, sve ću ostaviti i iću s vama. – rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply