KK CEDEVITA: Oproštaj od Baždarića protiv Partizana

KK CEDEVITA: Oproštaj od Baždarića protiv Partizana

U subotu u 19:00h Cedevita će u sklopu 3. kola ABA lige u Domu sportova ugostiti Partizan. Bit će to prva utakmica Sokolova na domaćem terenu u ovoj sezoni. Nakon pobjede u Kupu Dražena Petrovića protiv Cibone, u ABA ligi Cedevitaši su upisali dva poraza u Sloveniji (Krka i Union Olimpija) i sada će u derbiju morati dati sve od sebe da sezonu u regionalnoj ligi ne otvore s 0-3.

Osim po derbiju protiv uvijek publici atraktivnog Partizana ova će utakmica ostati upamćena i po tome što će na njoj biti obilježen oproštaj od Marina Baždarića. Riječ je o igraču koji je u Cedevitu stigao još u sezoni 2009./2010. i u klubu je igrao sve do kraja prošle sezone.

Baždarić je igračku karijeru u Cedeviti završio kao kapetan momčadi, a u klubu je ostao na funkciji team managera mlađih kategorija. Njemu i navijačima u subotu klub stoga sprema iznenađenje.

“Pa kako je iznenađenje za druge, tako je i za mene. Prave detalje ne znam. Znam sam otprilike, tako da ću se i sam tek na utakmici uvjeriti u veličinu oproštaja. S ove pozicije dva dana prije utakmice mogu se javno zahvaliti ljudima u klubu koji su to organizirali i koji će to organizirati do kraja. Sigurno mi je velika čast da nešto takvo organiziraju u moje ime i ja bih im se još jednom svima skupa zahvalio. Najsretnije od svega je to što i dalje ostajem dio Cedevitine obitelji i to je u ovom trenutku najbitnije”, istaknuo je Baždarić.

Što se tiče same utakmice, Bažda je na svojoj koži dobro osjetio rivalstvo između Partizana i Cedevite: “Te utakmice su uvijek bile pune naboja i uvijek su bile kvalitetne. Puno njih se rješavalo na zadnji napad, što je pokazala i naša polufinalna utakmica s njima u Beogradu (na prošlogodišnjem Final Fouru ABA lige, op.a.). Očekujem jednu vrhunsku predstavu i nadam se da će dvorana biti dobro popunjena. Bez obzira na ova dva poraza, siguran sam da imamo mladu momčad s puno kvalitete i talenta. No, tim dečkima treba vremena da stasaju da jednog dana budu u stanju biti nosioci Cedevite. Vjerujem da je Cedevita u ovoj utakmici apsolutno ravnopravna s Partizanom i da će pokazati puno bolje lice nego što je to bilo dosad. Nadam se da će se i naši nosioci Marko Tomas i Roko Ukić što prije oporaviti kako bi mogli dati što se od njih očekuje jer su njih dvojica veoma važni za ovu mladu momčad.”

Tekst: KK Cedevita

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply